Construcția hotelului de gheață de la Bâlea Lac continuă după doi ani de pauză. Deocamdată acesta nu este finisat, însă sute de persoane și-au făcut deja rezervare pentru a petrece o noapte în el. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac este o atracție turistică pe care se mizează mult datorită stilului unic în care este construit și unicității sale în România.

Construcția hotelului de gheață de la Bâlea Lac continuă

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac se află încă în construcții. Este al 16-lea an în care se realizează ceea ce proprietarii numesc oficial ”Proiectul de Marketing Turistic Hotel of Ice – Bâlea Lac”. Camerele hotelului de gheață vor purta numele unor capitale din Europa, iar primii clienți ai hotelului sunt aşteptaţi de Crăciun. În funcție de numele capitalei europene pe care o vor purta, camerele vor fi decorate cu simboluri și lucruri specifice capitalei respective.

Proprietarii hotelului promit că vizitatorii vor avea parte de o experiență unică și frumoasă, plină de surprize și o atmosferă de poveste. Hotelul este construit în stil modern, dar va păstra conceptul caselor din gheață specifice la Polul Nord.

”Încăperea va fi decorată cu imagini privind cele mai frumoase locuri sau simboluri din oraşul respectiv”, au anunţat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Cât costă cazarea pentru o noapte la Hotelul de Gheață la Bâlea Lac

De asemenea, în incinta hotelului se va regăsi un bar și un restaurant de gheață unde vor fi servite cele mai speciale feluri de mâncare. Proprietarii hotelului de gheață spun că acesta va fi ridicat atunci când stratul de zăpadă din zonă va fi de minimum 20 de centimetri. La moment acesta este de 11.

Ca și în alți ani, Hotelul de Gheaţă va fi construit din “cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă. Un grup de turiști englezi a rezervat întreg hotelul pentru noaptea de Revelion, dar și pentru Crăciun au fost făcut deja rezervările.

Citeste si:
Risc mare de avalanșe la Bâlea Lac și unele zone din Munţii Făgăraş
Risc mare de avalanșe la...

Momentan încă nu se știu prețurile exacte, însă potrivit unor surse din piață, cazarea pentru o persoană într-o cameră la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va costa 400 de lei, iar ”căsuţele” VIP vor costa 600 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.