Începând de luni seara și până pe 8 decembrie, traficul rutier pe timp de noapte prin Pasajul Unirii va fi restricționat. În această perioadă se vor monta 40 de ventilatoare și peste 100 de stingătoare.

Pasajul Unirii, închis circulației rutiere până la începutul lunii decembrie

Prin urmare, până pe data de 8 decembrie, în intervalul 23:00 – 05.00, traficul rutier prin pasajul Unirii va fi restricționat. De aceea, conducătorii auto care vor circula prin zona Unirii din București sunt îndemnați să respecte indicațiile polițiștilor care se vor afla în zonă, care vor dirija circulația rutieră în funcție de lucrările care se vor efectua în interiorul tunelului rutier.

Circulația rutieră va fi restricționată din cauza unor lucrări de montare a ultimele 40 de ventilatoare de tip JET FAN. Acestea sunt instalate pentru a completa sistemul de ventilație/desfumare complet automatizat, amplasat la nivelul tunelului rutier, după lucrările de reabilitare și stabilire a siguranței din vara acestui an.

De asemenea, până pe data de 8 decembrie, în pasaj vor fi montate și peste 100 de stingătoare care vor putea reacționa în cazuri extreme și cu această ocazie vor fi înlocuite și elementele afectate de incidentul care a avut loc în luna octombrie. Astfel se vor înlocui cabluri electrice, panouri metalice de pe pereții interiori și de pe tavan. Lucrările se vor realiza pe timpul nopții pentru a afecta cât mai puțin circulația rutieră din zona de centru a Capitalei.

O mașină a luat foc chiar în mijlocul pasajului de la Unirii

În luna octombrie, o mașină a luat foc chiar în mijlocul Pasajului Unirii din București. Autoturismul a ars cu repeziciune, iar pasajul s-a umplut în scurt timp de fum. Circulația a fost blocată complet, iar pasajul a fost evacuat.

Citeste si:
Cum să menții casa răcoroasă pe timpul verii - 6 soluții eficiente
Cum să menții casa răcoroasă...

Pompierii sosiți la fața locului au reușit să facă față flăcărilor și au potolit incendiul izbucnit. Toate persoanele care se aflau în acel moment în pasaj au fost evacuate, incidentul fiind înregistrat fără victime. Șeful SMURD a clarificat că în pasaj a existat un sistem care a declanșat alarma, cel mai probabil era vorba despre un sistem pentru avertizare că există fum sau substanțe toxice.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.