O mașină a luat foc chiar în mijlocul Pasajului Unirii din București, marți dimineață. Autoturismul a ars cu repeziciune, iar pasajul s-a umplut în scurt timp de fum. Circulația a fost blocată complet, iar pasajul a fost evacuat.

Incendiu de proporții în Pasajul Unirii. O mașină a luat foc

Marți dimineață, în Pasajul Unirii din București o mașină a luat foc, pasajul fiind invadat de fumul pe care îl scotea mașina. Circulația rutieră a fost oprită, iar pasajul a fost evacuat de urgență. La fața locului au intervenit 8 mașini de stingere și 5 echipaje de ajutor SMURD. În cele din urmă, pompierii au reușit să facă față flăcărilor și au potolit incendiul izbucnit.

Toate persoanele care se aflau în acel moment în pasaj au fost evacuate. La moment, pompierii continuă să evacueze fumul adunat în tunel. În momentul în care orice pericol va fi înlăturat, oamenii vor putea să revină la mașinile personale pe care le-au părăsit în momentul incendiului.

Retail jobs

„A fost o speculație că una dintre mașini nu a intrat pentru că era prea înaltă. Nu este corect. Colegii de la pompieri nu au intrat în fum, unde vizibilitatea este 0, deci asta este o tactică normală. Ei au întins furtunurile iar mașina a rămas afară. Nu era normal să intre. Desfumatoarele, din ce am vorbit cu comandatul intervenției, funcționează”, a declarat Raed Arafat.

Șeful SMURD a clarificat că în pasaj există un sistem care a declanșat alarma, cel mai probabil este vorba despre un sistem pentru avertizare că există fum sau substanțe toxice. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime. Pompierii au evacuat toate persoanele și au verificat toate mașinile din pasaj. În momentul declanșării incendiului, oamenii s-au autoevacuat singuri până la sosirea echipajelor de salvare.

Citeste si:
Incendiu la Palatul Regal din București. Clădirea a fost evacuată...
Incendiu la Palatul Regal din...

În intersecție a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a dirija circulația și pentru a permite echipelor de pompieri să acționeze în pasaj. La momentul actual nu se cunoaște cauza pentru care a izbucnit incendiul, însă se vor face cercetări pentru a stabili acest detaliu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.