Peste 200 de persoane au ieșit în stradă, la Iași, la Marșul pietonilor și bicicliștilor. Oamenii se plâng că sunt deja prea multe mașini și nu mai au loc de ele. Zilnic, oamenii se confruntă cu aglomerație infernală, trotuare blocate și mașini parcate aiurea.

Marșul pietonilor şi bicicliştilor organizat la Iași. Ce îi nemulțumește pe oameni

Sute de oameni din Iași au ieși în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de starea trotuarelor și pistelor pentru bicicliști. Aceștia spun că nu au loc să meargă la cât de multe mașini sunt în oraș. De cele mai multe ori, oamenii sunt nevoiți să traverseze sau chiar să meargă prin locuri nepermise din cauza că mașinile sunt parcate pe trotuare. Oamenii au cerut autorităților piste mai bune pentru biciclişti şi trotuare mai sigure pentru pietoni.

În ciuda temperaturilor scăzute de afară, oamenii s-au strâns în centrul orașului pentru a cere autorităţilor soluţii mai bune pentru siguranţa pietonilor, bicicliştilor şi a persoanelor cu dizabilităţi.

„Noi chiar ne dorim să ducem copiii la grădiniță cu bicicleta. Din păcate, noi nu avem nici trotuare pentru pietoni în Bucium. Nu putem merge nici pe jos pe lângă carosabil, darămite cu bicicleta.", a spus o femeie care a participat la Iași.

În Iași sunt 40 de km de piste pentru biciclete

La marș s-au alăturat și persoanele pasionate de alergare, dar și pensionarii care practică plimbările în aer liber. Aceștia de asemenea sunt nemulțumiți de starea trotuarelor din oraș.

„Eu sunt adepta mersului pe jos. Cu problema asta cu trotuarele mă confrunt. Nu reușesc decât să mă strecor printre mașini parcate aiurea.",

Teoretic, în Iași sunt peste 49 de km de piste pentru biciclete, însă acestea nu sunt sigure.

„În Iași, sunt teoretic, pe hârtie, peste 49 de km de piste pentru biciclete, sunt acele benzi roșii de pe trotuare, care sunt nesigure. Practic e un calvar pentru noi, ca și pietoni și bicicliști să mergem pe trotuare.", a declarat Ioana Amăriuței Popa, organizatorul marșului.

Citeste si:
Poliția Rutieră vine cu sfaturi pentru șoferi și pietoni pe timp de...
Poliția Rutieră vine cu...

Marşul a fost organizat de Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ, organizație care militează pentru promovarea transportului public şi a celui ecologic, pe două roţi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Noiembrie 2022 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.