Circulația rutieră pe Transalpina şi Transfăgărăşan a fost închisă începând de astăzi pe anumite porțiuni de drum. Traficul a fost restricționat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Porțiuni de drum de pe Transalpina şi Transfăgărăşan au fost închise circulației

Centrul Infotrafic a anunțat că începând de joi sunt posibile condiții meteorologice nefavorabile și fenomene meteo imprevizibile. Prin urmare, s-a decis ca circulația rutieră pe anumite porțiuni de drum de pe Transalpina şi Transfăgărăşan să fie închise pentru siguranţa participanţilor la trafic.

De aceea, pentru toate categoriile de autovehicule a fost închisă circulația pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri - 59+800 metri, între localităţile Rânca (judeţul Gorj) şi Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea).

De asemenea, traficul rutier a fost restricționat începând de joi și pe DN 7C (Transfăgărăşan), pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) - 130+800 metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).

Alte restricții de circulație au mai fost anunțate, joi și pe Autostrada A1. Prin urmare, în intervalul orar 09:30 – 14:00, pe sensul București - Pitești, circulația rutieră este restricționată pe prima bandă, la kilometrul 27, pentru montarea panourilor fonoabsorbante, a mai anunțat Centrului Infotrafic.

Oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție sporită, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule şi să se asigure mai bine înaintea de a schimba banda, respectiv să semnalizeze din timp intenția efectuării manevrei.

6 sfaturi pentru deplasările cu mașina pe timp de iarnă

Deplasările cu mașina pe timp de iarnă pot fi o adevărată provocare, chiar și pentru șoferii experimentați. Când mergi pe distanțe scurte, lucrurile par mai simple, dar nu este mereu așa. Precipitațiile și gerul îți pot face probleme serioase și chiar îți pot pune în pericol siguranța.

Citeste si:
Noua regulă de circulație din sensul giratoriu. Poliția: „Vechea...
Noua regulă de circulație din...

De aceea, este important să știi cum să pregătești și să tratezi o deplasare în sezonul rece. Chiar dacă uneori ai la dispoziție opțiunea amânării călătoriei, alteori nu ai de ales și trebuie să înfrunți vremea și condițiile potrivnice de drum. Ca să-ți fie mai ușor, ți-am pregătit 6 sfaturi de care să ții cont.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.