Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că pe internet circulă mesaje și mail-uri frauduloase trimise în numele ANAF. Instituția i-a sfătuit pe oameni să nu le deschidă și să le șteargă direct.

Mesaje și mail-uri false trimise în numele ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță oamenii să nu deschidă mesajele sau mail-urile pe care le primesc de la ANAF deoarece sunt false și le pot ataca datele personale. Mesajele respective conțin un document, ”evidența fiscală”, iar instituția îi îndrumă pe români să nu îl deschidă. Contibualbilii ar fi informați despre discrepanțe în evidența fiscală, lucru care îi face pe oameni să acceseze documentul.

„ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”. Mesajului îi este anexat un document, ”evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți!”, transmite ANAF pe pagina de Facebook.

Potrivit ANAF, oamenii sunt sfătuiți să procedeze astfel:


  • nu deschideți aceste emailuri

  • nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut;

  • nu transmiteți bani către conturile menționate!

„Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția”, a mai transmis ANAF.

De asemenea, contribuabilii pot solicita informații fiscale cu caracter general la Call Center ANAF la numărul de telefon 031.403.91.60.

Caz asemănător în octombrie 2021

Un asemenea caz a avut loc și anul trecut în luna octombrie. Mai multe persoane au primit pe adresele de email mesaje dubioase din partea ANAF. Emailurile conțineau și niște fișiere atașate. Adresa de la care erau trimise aceste mesaje este info@anaf.ro. Instituţia a îndrumat atunci oamenii să nu deschidă acele emailuri și în special, fișierele atașate.

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

“Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum şi coordonatele instituţiei (număr telefon, adresa poştală). Precizăm că ANAF nu are deschisă adresa de email INFO@ANAF.RO”, menţionează sursa citată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.