Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avertizat că numeroase mesaje false sunt transmise prin email în numele instituției, de pe o adresă poștală ce nu aparține ANAF. Instituția îndeamnă oamenii să nu deschidă mesajele.

Emailuri false în numele ANAF, trimise către oameni

Mai multe persoane au primit pe adresele de email în aceste zile mesaje dubioase din partea ANAF. Emailurile conțineau și niște fișiere atașate. Adresa de la care erau trimise aceste mesaje este info@anaf.ro. Instituţia a îndrumat oamenii să nu deschidă acele emailuri și în special, fișierele atașate.

“Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum şi coordonatele instituţiei (număr telefon, adresa poştală). Precizăm că ANAF nu are deschisă adresa de email INFO@ANAF.RO”, menţionează sursa citată.

Îndemnul instituției pentru oamenii care primesc aceste emailuri

Persoanele juridice, dar şi cele fizice, care primesc asemenea mesaje de la adresa de email menționată mai sus, le este recomandat să ignore și să nu deschidă nici mesajul, nici fișierele ce se află în atașament.

Cel mai probabil, aceasta este o tentativă de fraudă sau de obținere a informațiile personale, iar din păcate, unele persoane cad în plasă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.