Au mai rămas zile numărate până când străzile din București se vor îmbrăca în straie de sărbătoare. Oamenii sunt nerăbdători să admire străzile și să se bucure și în acest an de o atmosferă de poveste. Chiar dacă România se confruntă cu o criză energetică, Primăria Capitalei nu a renunțat la iluminatul festiv în acest an.

Când se vor aprinde luminițele de Crăciun din Capitală

Bucureștenii vor putea admira și în acest an luminițele și globurile de Crăciun pe cele mai importante străzi ale orașului. Primăria Capitalei nu a renunțat total la iluminatul festiv din acest an, însă acesta va fi ceva mai modest, deoarece s-a alocat un buget mai mic față de anii precedenți.

De câteva zile deja a început montarea luminițelor de Crăciun pe cele mai circulate bulevarde ale Bucureștiului. În jur de 3.000 de ghirlande care utilizează tehnologia LED vor înfrumuseța zone precum Piața Presei Libere, bulevardele Kiseleff şi Lascăr Catargiu, Piața Romană, Piața Universității şi bulevardele Magheru și Unirii.

Primăria Municipiului București a lansat și un proiect prin intermediul căruia partenerii publici sau privați pot să contribuie la campania de iluminat festiv. Proiectele au putut fi depuse până pe data de 31 octombrie, iar acum urmează să fie făcute publice.

Ce buget a alocat Primăria Capitalei pentru iluminatul festiv din acest an

Primăria Municipiului București a alocat în acest an pentru luminițele de Crăciun 1.350.000 de lei. De această dată, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente. În 2019, în timpul mandatului Gabrielei Firea, Primăria a alocat circa 12 milioane lei pentru decorațiunile de Crăciun.

Cei mai mulți dintre bucureșteni sunt extrem de încântați că și în acest an vor putea admira orașul în pragul sărbătorilor. Unii spun că luminițele le schimbă dispoziția și tind să se bucure ca niște copii de această perioadă.

„Spiritul Crăciunului se simte altfel atunci când orașul e cu luminițe”.

„Foarte frumos. Deja se simt sărbătorile”.

Citeste si:
Crăciunul românilor în numere
Crăciunul românilor în numere

„Prin ce trecem, războaie și așa mai departe, parcă ne schimbă un pic”.

Însă există și persoane care sunt de părere că situația crizei energetice este mult mai importantă decât atmosfera de pe străzi

„Având în vedere că prețurile la energia electrică cresc în continuare, e ceva ce n-are rost”.

Unele primării de sector au anunțat că se vor ocupa individual de iluminatul festiv al străzilor. Luminițele de Crăciun vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.