Anul 2023 se apropie de sfârșit, dar forfota sărbătorilor e abia la început. Peste tot prin țară, românii fac de zor liste de cumpărături și tot felul de calcule. Ca să-i înțelegem mai bine, hai să analizăm statistic magia sărbătorilor.

Moșul ne aduce mai multă bucurie. 65% dintre români în 2022, comparativ cu doar 53% în 2021, au menționat sentimente pozitive în perioada sărbătorilor de iarnă: de bine (18%), entuziasm (17%) sau fericire/ bucurie (15%).

Crăciunul se petrece în familie: 85% dintre respondenţi vor petrece alături de familie în 2022, fie acasă, fie cu rudele din localitate (19%) sau cu rude din afara localităţii (14%).

În 2022, majoritatea românilor și-au petrecut sărbătorile de iarnă acasă (51%), însă într-o măsură mai mică decât în anii trecuți (57% în 2021 și 85% în 2020). Aici găsești colecția Brico de Crăciun, cu tot ce-ți trebuie ca să-ți pregătești casa pentru sărbători.

Crăciunul e și perioada în care mesele extensibile sunt puse în valoare: 49% din bugetul alocat zilelor de sărbătoare merge către mâncare, 34% către cadouri şi 17% către decoraţiuni.

Ne dați ori nu ne dați reduceri? Pentru a compensa prețurile ridicate, peste 50% dintre români vor căuta cele mai bune prețuri și promoții în acest sezon. La Brico vor găsi reduceri la articolele de Craciun.

Cadourile se aleg mai mult cu mâna decât cu mouse-ul: 75 % dintre români au preferat în 2022 să facă cumpărăturile de Crăciun în magazinele fizice, față de 64 % în 2021 și 69 % în 2020 , în detrimentul celor online.

Sărbătoare cu chef de renovare: printre cele mai căutate lucruri pe site-ul Brico în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2022 au fost „brad” (locul 2), „brad artificial” (locul 6), dar și „parchet” (locul 6) sau „faianță” (locul 8). Deci, dacă te întrebi încă ce cadouri să iei, alege să-i surprinzi cu ceva practic. La Brico ai baterie lavoar Nya (20% reducere), set galerie extensibilă (30% reducere) sau aspirator umed-uscat Karcher la Brico Pret.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Crăciunul de epocă e din nou la modă. Cel puțin așa ne zice Google, unde căutările pentru “Crăciun de epocă” au crescut cu 290%. E momentul să scotocești prin pod după decorațiunile alea vechi sau, mai simplu, să comanzi de la Brico globuri din sticlă la reducere.

Numerele sunt foarte importante pentru români în perioada sărbătorilor. Dacă și tu vrei să pui celor dragi sub brad lucruri care să se încadreze în buget sau dacă vrei să-ți împodobești casa cu decorațiuni care să nu atârne greu la preț, vizitează magazinele Brico sau bricodepot.ro.

Surse:

1. Studiu Reveal Marketing Research: Sărbători fără restricții anul acesta, dar cu un buget mai restrâns ca urmare a inflației

2. Sondajul Ipsos, realizat online, între 10-14 noiembrie 2022, în 12 țări, în rândul a 10.000 de respondenți din Australia, Brazilia, Chile, Franța, Germania, Italia, România, Spania, Singapore, Filipine, Marea Britanie și SUA..În România, au fost intervievate 800 de persoane cu acces la Internet și vârsta cuprinsă între 18-75 de ani din toate zonele țării.

Citeste si:
Iubirea vine de Crăciun la Reserved
Iubirea vine de Crăciun la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Decembrie 2023 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.