Eurovision 2023. Înscrierile pentru Selecţia Naţională la concursul muzical Eurovision Song Contest (ESC) vor începe de luni, 14 noiembrie. Până pe 11 decembrie 2022, toți compozitorii români şi/sau străini pot aplica pentru prima etapă a audițiilor.

Încep înscrierile pentru Selecţia Naţională pentru Eurovision 2023

România începe pregătirile pentru cel mai îndrăgit concurs internațional de muzică, Eurovision 2023. Selecţia Naţională Eurovision din acest an vine cu unele schimbări. De această dată, câştigătorul va fi ales exclusiv prin votul publicului, fiecare piesă urmând să fie votată pe durata difuzării acesteia.

O altă schimbare se referă la modalitatea de înscriere. Piesele pot avea sau nu interpret. În cazul unei piese fără interpret, cel care va intra în concurs va fi propus de echipa Eurovision România şi ales de comun acord cu autorul/autorii melodiei. Toate informaţiile cu privire la modalitatea de înscriere şi de organizare a concursului din acest an sunt disponibile în Regulamentul Selecţiei Naţionale, care poate fi consultat pe site-ul oficial.

Selecţia Naţională este formată din etapa de înscriere, preselecţie şi selecţie, iar la final se va alege cea mai bună piesă care va reprezenta România la Liverpool.

Calendarul Selecţiei Naţionale Eurovision România 2023


  • 14 noiembrie - 11 decembrie 2022: înscrieri;


  • 14-16 decembrie 2022: preselecţia pieselor;


  • 17-18 decembrie 2022: publicarea rezultatelor preselecţiei celor 12 compoziţii; depunerea şi soluţionarea eventualelor contestaţii;


  • 19 decembrie 2022: publicarea rezultatelor finale ale Preselecţiei;


  • 11 februarie 2023 – Selecţia Naţională Eurovision România 2023 – live Tv show.

Cele 12 piese finaliste care vor fi mai apoi votate de public vor fi alese de membrii juriului preselecţiei. Cel care va reprezenta România la Eurovision 2023 va fi ales pe data de 11 februarie 2023, în cadrul unui program realizat special şi difuzat în direct de Televiziunea Română.

Citeste si:
Zelenski, refuzat de EBU pentru a ține un discurs la Eurovision
Zelenski, refuzat de EBU...

În ediția din anul 2023, Eurovision Song Contest va avea loc la Liverpool, Marea Britanie. Câștigătorii Eurovision de anul trecut au fost Kalush Orchestra din Ucraina, însă din cauza situației de război care are loc în țară, organizatorii au decis să aleagă o altă destinație.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.