O femeie i-a acuzat de neglijență pe medicii Spitalului Județean de Urgență Constanța. Aceasta a povestit că doctorii i-au lăsat soțul să aștepte cu orele pe o targă, în Unitatea de Primiri Urgențe, deși bărbatul suferise un AVC. Conducerea unității medicale susține că pacientul a fost monitorizat permanent și a primit tratamentul de care avea nevoie.

Pacient în stare gravă, medici acuzați de neglijență la Spitalul Județean Constanța

„Soţul, pe la 13:30, a făcut accident vascular. Era cu ginerele în casă, la apartamentul lor, am chemat salvarea”, a povestit Florentina Ali, soția pacientului.

„A fost găsit un pacient care prezenta simptomatologie neurologică, a fost evaluat de către colegii noştri, i s-a administrat o perfuzie şi a fost transportat la Spitalul Judeţean”, a transmis dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt Ambulanța Constanța.

Pe drum, starea bărbatului s-a stabilizat. În unitatea de Primiri Urgențe, acesta a fost plasat la un monitor cardiac. Familia reclamă că toate procedurile au durat prea mult.

„Am încercat să vorbesc cu domnişoara medic de gardă care e, aşteaptă rezultatul de la CT. Am stat 3 ore şi ceva, am aşteptat să vină la CT”, a completat Florentina Ali, soția pacientului.

Pe fondul unor afecțiuni cardiace mai vechi, starea bărbatului s-a înrăutățit. „Aici stă de cel puțin 5 ore și nu l-a băgat nimeni în seamă. Înainte să intre, era bine, vorbea, începuse să se simtă mai bine. Acum nu mai este deloc bine”, a spus Daniela Măgureanu, fiica pacientului.

„Pur şi simplu nu i-au făcut nimic! A rămas cu perfuziile din ambulanţă. Situaţia i s-a agravat cumplit. Mişcările, mâinile şi picioarele, nu şi le poate controla. Nimeni nu îi face nimic”, a acuzat Florentina Ali, soția pacientului.

Reacția spitalului

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului susțin că pacientul nu a fost pierdut din vedere niciodată. „Pacientul a urmat un plan de investigații, inclusiv investigații imagistice. A fost evaluat clinic și biologic. Până la primirea rezultatelor, a fost în permanență monitorizat și a primit tratament simptomatic”, a explicat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

Citeste si:
Jean Paler, noi detalii despre starea sa de sănătate: „Medicii spun...
Jean Paler, noi detalii...

Conducerea unității spitalicești a informat că va face verificări pentru a vedea dacă cele reclamate de familia pacientului se confirmă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.