Românii care au primit voucherele sociale se vor putea bucura de a patra tranșă de bani chiar înainte de sărbători. Autoritățile au anunțat că vor grăbi procesul de virare a celor 250 de lei pentru ca românii să poată face cumpărături chiar înainte de sărbători.

Românii vor beneficia de a patra tranșă înainte de sărbători

Autorităţile au anunţat că vor urgenta procesul de virare a tranşei a patra pentru ca românii să beneficieze de bani înainte de sărbătorile de iarnă. Ultima tranșă va fi în sumă de 250 de lei, la fel ca cele 3 anterioare.

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Mecanismul de distribuire a cardurilor a fost construit pe trei etape:

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Calendarul de virare a tranșei a 4-a pe cardurile sociale

Emiterea:

– Actualizarea listelor de beneficiari de către MMSS și verificarea de către ANAF: 05.12.2022-09.12.2022

– Prelucrarea datelor de către CN Poșta Română și transmiterea către direcțiile regionale 05.12.2022-09.12.2022

Distribuirea: Permanent în funcție de lista actualizată a beneficiarilor

Încărcarea: 12.12.2022-16.12.2022.

Voucherele sociale care sunt în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la sfârșitul anului 2022. Banii de pe cardurile sociale sunt valabili 12 luni de la data încărcării lor. De exemplu, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi folosită până în decembrie 2023.

Citeste si:
Noi vouchere oferite de stat pentru 50.000 de români
Noi vouchere oferite de stat...

La sfârșitul lunii octombrie, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că tichetele sociale au fost încărcate cu a treia tranşă de bani, oferiți prin programul "Sprijin pentru România". Și de această dată, cardurile sociale au fost reîncărcate cu 250 de lei. Cu acești bani, beneficiarii își pot procura produse alimentare de la o rețea largă de magazine și mese calde.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.