Ministrul Familiei și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a spus că la numărul unic de urgențe pentru copii 119 au fost înregistrate peste 100 de cazuri de bullying și violență care au avut loc în școli.

Acțiuni de bullying și violențe, tot mai dese în școlile din țară

Recent, un elev din Galați a venit la școală cu briceagul și și-a înjunghiat un coleg, iar un alt elev din Ilfov a venit cu un spray lacrimogen la ore. Acestea sunt doar unele cazuri din sutele care au loc în școlile din România. Bullying-ul și violența în școli sunt un fenoment tot mai des întâlnit din păcate.

Aceste acțiuni crunte sunt o realitate dură a copiiilor care merg la școlă zilnic și îndură batcojurile colegilor și actele de violență asupra sa. Astfel de copii se aleg cu traume pe viață, sunt marcați de astfel de acțiuni și atitudini la adresa lor. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că s-au înregistrat peste 100 de cazuri de bullying la 119.

„Până acum, peste 100 de cazuri de bullying și violență la școală au fost raportate la numărul unic de urgențe pentru copii 119! În doar două zile, România a trecut de o extremă la cealaltă - o verificare a polițiștilor criticată de părinți într-o școală din Ilfov și aceste cazuri șocante. Avem nevoie de un echilibru.”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Cu ocazia Zilei Internaționale împotriva violenței și bullying-ului în școală, care este celebrată în prima joi a lunii noiembrie, Firea a spus că societatea are nevoie de prevenirea acestor cazuri anormale din școli. Violența, în cele mai multe dintre cazuri, naște violență. Iar acest circuit este unul vicios, nesănătos și traumatizant.

Cum funcționează aplicația “Educație fără bullying”

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se implică direct și, de săptămâna trecută, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, este partenerul Asociației Părinților Isteți și Itsy Bitsy în funcționarea aplicației “Educație fără bullying” care poate fi utilizată pentru semnalarea unor astfel de cazuri. Copiii, dar și adulții din jurul lor - părinți, profesori, personal didactic - pot semnala, anonim, orice situație dificilă sau acțiune de intimidare care îi vizează sau la care asistă. Prin această aplicație, se poate apela direct numărul unic 119, dacă situația o impune, și este încă un beneficiu pentru protecția copiilor.”, a mai subliniat Firea.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Ministrul Familiei spune că părinții tind să își educe copiii să fie toleranți, să nu aplice violența, să nu provoace durere celor din jur și să nu răspundă la violență cu violență. Însă de multe ori copiii le reproșează părinților că această tactică nu le permite să se apere de cei care le provoacă răul.

„Mă îngrijorează cazurile de violență, agresivitate și intimidare în rândul copiilor și adolescenților, în fața cărora trebuie să luăm atitudine cu fermitate. Cazurile de violență au rădăcini adânci, în probleme de familie de multe ori, și doar cu ajutor specializat pot fi înțelese cauzele și găsite soluțiile potrivite. Este responsabilitatea noastră să ne protejăm copiii și tinerii!”, a transmis Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.