Festivalul Filmului Japonez vine la București. Evenimentul se va desfășura în perioada 11 - 12 noiembrie, la Studioul „Horia Bernea” de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, unde mai multe producții de succes vor fi ecranizate pentru spectatori.

Festivalul Filmului Japonez ajunge la București. Ce filme vor fi ecranizate în cele două zile

Filmele care se vor ecraniza la festival aparțin unor regizori din tânăra generație care sunt extrem de îndrăgiți nu doar de spectatorii din Japonie. Printre aceștia se numără nume precum Takeshi Fukunaga, Naoto Kumazawa, Shuichi Okita şi Toshiyuki Teruya.

Organizatorii evenimentului în colaborare cu Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român, au anunțat că cele mai multe dintre filmele care vor rula în cadrul festivalului au fost nominalizate sau premiate în cadrul unor festivaluri din Japonia şi din străinătate.

În prima zi a festivalului, pe data de 11 noiembrie, de la ora 18.00, va fi ecranizat filmul „Ţinutul Ainu”/„Ainu Mosir”, în regia lui Takeshi Fukunaga, cu Kanto Shimokura, Debo Akibe, Emi Shimokura, Toko Miura, Lily Franky în distribuţie.

Totsâmbătă, de la ora 20.00, va rula și pelicula „Fotografii memorabile”/ „Omoide shashin”, regia Naoto Kumazawa, cu o distribuţie din care fac parte Fukagawa Mai, Kora Kengo, Yoshiyuki Kazuko, Iura Arata.

În cea de-a doua zi a evenimentului, duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 18.00, va rula filmul „Mori şi mediul lui”/ „Mori, the Artist’s Habitat”, în regia lui Shuichi Okita, cu Tsutomu Yamazaki, Kirin Kiki, Munetaka Aoki, Nobue Iketani, Ryo Kase.

Începând cu orele 20,00, spectatorii vor putea viziona filmul „Oase curate” / „Senkotsu”, regia Toshiyuki Teruya, cu Ayame Misaki, Eiji Okuda, Michitaka Tsutsui, Mariko Tsutsui. Toate cele patru filme din cadrul festivalului vor fi subtitrate în limba română. Intrarea la festival este gratuită, astfel că organizatorii așteaptă un număr cât mai mare de spectatori.

Citeste si:
Târg de Sfântul Nicolae la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Târg de Sfântul Nicolae la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.