Cel puțin 10.000 de vouchere pentru alimente au fost blocate de autorități după ce posesorii cardurilor sociale ar fi procurat produse pe care nu aveau voie să le procure sau din cauza unor tentative de fraudă.

Mii de carduri sociale blocate după ce s-a încercat fraudarea acestora

Potrivit unui proiect social, românii cu venituri mici primesc de la stat tichete sociale cu care își pot cumpăra produse alimentare. O parte dintre beneficiari s-au trezit că aceste carduri sociale au fost blocate, deși nu este pentru prima oară. Autoritățile spun că motivul blocării acestora a fost procurarea produselor nepermise sau din cauza unor tentative de fraudă.

Unii dintre români nu țin cont de atenționările autorităților și tot încearcă să procure cu acești bani țigări, băuturi alcoolice și alte produse interzise. Cel puțin 10.000 de carduri sociale au fost blocate recent din cauza modului defectuos de folosire sau din cauza unor probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere.

Retail jobs

De exemplu, o femeie a cumpărat detergenți și o pungă de mâncare pentru un câine și astfel s-a ales cu cardul social pentru alimente blocat. Autoritățile menționează că beneficiarii ajutorului guvernamental pot cumpăra din acești bani ulei, făină, zahăr, legume, carne, lactate, cu condiția ca produsele achiziționate să se încadreze în categoria celor alimentare, așa cum este prevăzut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Tichetele sociale pentru alimente sunt în valoare de 250 de lei și se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării. Cu acești bani, beneficiarii își pot procura produse alimentare de la o rețea largă de magazine și mese calde.

Citeste si:
Top 9 produse alimentare de la care nu riști să adaugi kilograme
Top 9 produse alimentare de...

"Din data de 29 iulie a fost finalizată emiterea acestor vouchere sociale, respectiv toate cele 2,5 milioane de vouchere au fost emise. Până ieri (luni - n.r.) au fost distribuite 2,1 milioane, mai rămânând 354.000 care încă nu au fost distribuite, fie că nu erau beneficiarii acasă, fie că s-au întors documentele, însă termenul cu Poşta Română este să închidem distribuirea până vineri", a declarat Marcel Boloş.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.