Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că pensiile românilor vor fi livrate mai repede în luna aprilie, cu ocazia sărbătorilor de Paști. Prin urmare, pensionarii vor putea să își facă cumpărături pentru masa de Paști.

Pensiile vor ajunge mai repede la beneficiari în această lună

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pensionarii români își vor primi pensiile mai devreme în luna aprilie, în contextul sărbătorilor de Paști. Astfel, pensionarii vor avea timp să își facă cumpărături pentru meniul de Paști.

”Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinții și bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale. Le transmit un gând bun tuturor!”, a scris Marius Budăi pe o rețea socială.

Unii români au optat ca pensia să le fie aducă de poștaș, iar alți pensionari sunt pentru ca pensia să le fie virată direct pe card. În cazul în care poștașii nu îi vor găsi pe pensionari acasă, pensia și talonul de pensie pot fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

A doua tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale. Când intră banii

Tot în luna aprilie, cardurile sociale ale românilor vor fi reîncărcate cu a doua tranșă cu 250 de lei pentru alimente și mese calde, din cadrul programului „Sprijin pentru România”. Joi, ministrul Muncii a anunțat că până de sărbătorile pascale și cardurile sociale vor fi încărcate pentru ca românii beneficiari să poată merge la cumpărături.

Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…) În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a declarat Marius Budăi.
Citeste si:
Jador a ajuns la spital în prima zi de Paște. Cine l-a însoțit și...
Jador a ajuns la spital în...

De asemenea, și Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat devansarea cu o săptămână a plăților pentru beneficiarii de indemnizație de şomaj, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Prin urmare, 45.000 de beneficiari ai acestor plăți vor primi banii înainte de 16 aprilie 2023.

Totodată, facem precizarea că devansarea este valabilă şi pentru persoanele care îşi primesc indemnizația de șomaj prin virament bancar.”, au menționat reprezentanții ANOFM.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2023 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.