O nouă serie de restricții de circulație se vor aplica în Capitală în weekendul 22-23 octombrie cu ocazia a trei mari evenimente. Sâmbătă și duminică, bucureștenii se pot bucura de Festivalul Berii, Pelerinajul religios de Sf. Dimitrie cel Nou și o paradă moto.

Restricții de circulație în București. Festivalul Berii 2022

Festivalul berii din acest an va avea loc în Piața Constituției, în perioada 21-29 octombrie 2022, între orele 12:00 – 23:00. La acest eveniment se vor aranja trei treceri temporare pentru pietoni: două treceri pentru pietoni pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

Pelerinajul religios de Sf. Dimitrie cel Nou

Luni, 24 octombrie 2022, între orele 12:30, vor avea loc procesiuni religioase desfășurate pe traseele:


  • Platoul Catedralei Patriarhiei – str. Patriarhiei – str. 11 Iunie – bd. Regina Maria – aleea Dealul Mitropoliei;

  • Biserica Sf. Spiridon cel Nou – calea Șerban Vodă – str. Bibescu Vodă – aleea Dealul Mitropoliei. La crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, va avea loc joncțiunea celor două coloane, urmând să se continue deplasarea până la Altarul de Vară.

În perioada 22-30 octombrie 2022, se vor desfășura manifestări religioase în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei, traficul rutier și pietonal nefiind afectat. Pe 24 octombrie 2022, traficul rutier va fi restricționat pe traseele mai sus menționate, dar și pe străzile care acced în acestea.

Împreună cu Poliția Locală a Sectorului 4, vor fi aplicate următoarele restricții de trafic:


  • din 22 octombrie 2022, orele 06:00, se interzice complet staționarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe sensul dreapta de urcare, precum și pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei și sensul de coborâre din dreptul platoului până în dreptul statuii lui Cuza;

  • din 23 octombrie 2022, orele 20:00, se interzice staționarea autovehiculelor pentru instituirea coloanelor de pelerini, pe Str. Regina Maria, respectiv Str. 11 Iunie pe trotuar;

  • din 24 octombrie 2022, orele 06:00, se interzice staționarea autovehiculelor în zona Parcului Carol, Fântâna Zodiac.

Citeste si:
Noi restricții de circulație vor fi aplicate la Pasajul Doamna Ghica
Noi restricții de circulație...

Parada moto în cadrul campaniei umanitare ”Ride Pink”

Un alt eveniment ce va avea loc în acest weekend în Capitală este o paradă moto în cadrul campaniei umanitare denumite – ”Ride Pink”, avizată de Comisia Tehnică de Circulație.

Parada va circula pe banda I de circulație, în data de 22.10.2022, începând cu orele 11:00, sub supravegherea organelor de ordine, pe următorul traseu: Piața Constituției – Piața Unirii – Piața Universității – Piața Romană – Piața Victoriei – Aviatorilor – Casa Presei Libere – Arcul de Triumf – Calea Victoriei – Piața Constituției (punct final).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.