Ministerul Sănătății a anunțat luni că în România a fost înregistrat un nou caz de infectare cu variola maimuței.

Nou caz de infectare cu variola maimuței în România

Ministerul Sănătății transmite că este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani din Capitală. Starea de sănătate a pacientului este bună, iar acesta se află în izolare. La momentul actual, în România au fost raportate 41 de cazuri de infectare cu variola maimuței. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), 6 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă

La sfârșitul lunii septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat decizia de a adopta joi Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistență internațională, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Decizia a fost luată pentru a putea fi accesate dozele de medicamente care sunt necesare pentru tratamentul a aproximativ 150 pacienți infectați cu virusul variola maimuței.

Când a apărut primul caz de infectare cu variola maimuței în România

Primul caz de infectare cu variola maimuței din România a fost raportat pe 14 iunie. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală care s-a infectat de la o altă persoană care a călătorit în mai multe țări din Europa. Pacientul a fost diagnosticat în urma investigațiilor de laborator și a fost izolat timp de 21 de zile.

Peste 70 de mii de cazuri de variola maimuței la nivel mondial

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivel mondial s-au înregistrat peste 70.000 de cazuri de infectare cu variola maimuței. OMS atenționează populația în continuare să fie prudentă chiar dacă numărul cazurilor este în scădere.

Citeste si:
România înregistrează un nou caz de variola maimuței
România mai înregistrează un...

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.