Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivel mondial s-au înregistrat peste 70.000 de cazuri de infectare cu variola maimuței. OMS atenționează populația în continuare să fie prudentă chiar dacă numărul cazurilor este în scădere.

Peste 70 de mii de cazuri de variola maimuței la nivel mondial

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că în anul 2022 au fost înregistrate 26 de decese şi peste 70.000 de cazuri de infectare cu variola maimuței, dintre care 42.000 au fost înregistrare în America şi aproape 25.000 de cazuri în Europa. Aceasta a menționat că numărul cazurilor de îmbolnăvire este în scădere.

„La nivel global, numărul cazurilor este în scădere, însă săptămâna trecută 21 de ţări au asistat la o creştere, în special în regiunea Americilor, care reprezintă aproape 90% dintre cazurile din ultima săptămână”, a spus directorul OMS.

Totuși, directorul OMS avertizează populația să fie prudentă și să nu se bazeze pe faptul că numărul cazurilor este în scădere, deoarece în orice moment poate izbucni un nou val.

„O epidemie care încetineşte poate fi o epidemie mai periculoasă, pentru că putem crede că s-a încheiat criza şi să reducem prudenţa”, a adăugat directorul OMS confirmând că organizaţia pe care o conduce colaborează cu statele în vederea creşterii capacităţilor acestora de monitorizare epidemică.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai menționat că este îngrijorat de numărul de cazuri din Sudan, în special în taberele de refugiaţi de la graniţa cu Etiopia.

Cele mai afectate 10 țări de variola maimuței

Oficialul spune că OMS urmărește în continuare evoluția și parcursul epidemiei de c=variola maimuței ca și pe cel de coronavirus.

„Ca şi COVID-19, variola maimuţei rămâne o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional (USPII), iar OMS va continua să o trateze ca atare”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeste si:
România înregistrează un nou caz de variola maimuței
România mai înregistrează un...

De la începutul epidemiei de variola maimuței, 107 ţări membre OMS au raportat cazuri de îmbolnăvire. În 39 dintre țări nu au fost înregistrați pacienţi noi în ultimele 21 de zile. Cele mai afectate 10 țări din lume sunt SUA (26.723), Brazilia (8.147), Spania (7.209), Franţa (4.043), Marea Britanie (3.654), Germania (3.640), Peru (2.587), Columbia (2.453), Mexic (1.968) şi Canada (1.400). Acestea reprezintă 87% din cazuri.

Cazurile de infectare cu variola maimuţei au început să crească brusc de la începutul lunii mai. Această afecțiune este des întâlnită în țările din africa și se transmite preponderent la bărbați care întrețin relații sexuale cu alți bărbați. Potrivit OMS, 97% dintre cazurile de infectare au fost bărbaţi cu vârsta medie de 35 de ani, iar 49% erau infectați cu SIDA pozitivi.

Citeste si:
Un nou caz de variola maimuței în România
Un nou caz de variola...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.