Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că în România a fost înregistrat un nou caz de infectare cu variola maimuței.

Încă un caz de variola maimuței înregistrat în România

Ministerul Sănătății a anunțat că luni, a fost înregistrat un alt caz de infectare cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 34 de ani, din București. Starea de sănătate a pacientului este stabilă și se află în izolare. Până la ora actuală au fost raportate 47 de cazuri de infectare cu acest virus.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), până acum au fost vaccinate contra variolei maimuței 25 de persoane. Pe data de 3 octombrie a fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuţei la o persoană care a contactat acest virus.

A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă

La sfârșitul lunii septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat decizia de a adopta Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistență internațională, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Decizia a fost luată pentru a putea fi accesate dozele de medicamente care sunt necesare pentru tratamentul a aproximativ 150 pacienți infectați cu virusul variola maimuței.

Primul caz de infectare cu variola maimuței raportat în România

Primul caz de infectare cu variola maimuței din România a fost raportat pe 14 iunie. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală care s-a infectat de la o altă persoană care a călătorit în mai multe țări din Europa. Pacientul a fost diagnosticat în urma investigațiilor de laborator și a fost izolat timp de 21 de zile. Evoluția virusului a fost destul de slab în România, lucru îmbucurător pentru autorități.

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.