Schimbare majoră pentru șoferii români implicați în accidente. De astăzi, formularul de înțelegere amiabilă poate fi completat și online, pe telefon. Conducătorii auto trebuie doar să descarce aplicația „Amiabila”, să creeze un cont, iar la final să trimită constatarea direct firmei de asigurări. Aceștia vor putea inclusiv să deseneze schița accidentului.

De astăzi, schimbare majoră pentru șoferii români implicați în accidente

Șoferii pot, începând de astăzi, să apeleze la o aplicație de mobil conectată la toți asiguratorii RCA, pentru a completa în format electronic constatarea amiabilă de accident. Aplicația „Amiabila” are și un site de prezentare, în care este descris cum va funcționa.

Cum funcționează aplicația Amiabila

Întâi, descarcă gratuit aplicația din Google Play Store sau App Store direct de pe telefonul mobil. Creează un cont de utilizator, apoi poți începe procesul.

Aplicația „Amiabila” ține evidența constatărilor pe termen lung. Acestea au o rubrică separată, unde poți urmări istoricul propriu sau de unde poți crea oricând o nouă constatare amiabilă cu butonul „Adaugă Constatare”.

Următorul pas constă în completarea datelor personale. Aplicația integrează un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate (OCR). După ce ai bifat asta, urmează să completezi datele referitoare la momentul accidentului. „Amiabila” dispune de localizare exactă prin GPS și autocompletarea adresei unde s-a petrecut incidentul, în cazul în care nu știi adresa.

Pe urmă selectezi daunele provocate. Pentru a descrie cât mai obiectiv accidentul, ai posibilitatea de a alege direcția impactului, cât și avariile suferite de vehicul.

Poți, de asemenea, construi circumstanțele accidentului. Împrejurările selectate de tine influențează individual construcția schițelor și oferă participanților la accident ocazia de a-și exprima punctul de vedere. Rezultatele și fotografiile de la locul cu pricina contribuie la stabilirea vinovăției.

Citeste si:
Zeci de mii de polițe RCA expiră în câteva zile. Ce trebuie să facă...
Zeci de mii de polițe RCA...

Important este să completezi și datele vehiculului B. Conducătorul automobilului B trebuie să parcurgă același proces pe care l-a parcurs și vehiculul A, pe același telefon, pentru a contribui la desenarea schiței împreună. Astfel, aplicația poate completa documentul din aceeași perspectivă, la final fiind posibilă trimiterea documentelor comune către asiguratorii ambelor părți implicate.

Printre ultimii pași se numără crearea schiței accidentului. Mai clar, în funcție de circumstanțele selectate de ambii conducători, aplicația alege 3 dintre cele mai probabile circumstanțe în care accidentul ar fi putut să se întâmple.

Ultimul pas constă în semnarea și trimiterea documentelor către asiguratori. Adică, după ce participanții s-au pus de acord cu circumstanțele create în urma procesului de înregistrare, este nevoie de semnătura ambelor părți implicate. Așadar, ai opțiunea de a trimite documentele asiguratorilor RCA ai celor două părți.

Citeste si:
Comandă și livrare de flori online: O modalitate ușoară de a...
Comandă și livrare de flori...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.