Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit din localitatea Voluntari. Acesta prezintă flăcări violente și mari degajări de fum. Martorii spun că flăcările au afectat două clădiri, iar din interior se aud explozii puternice.

Incendiu de proporții la un depozit din Voluntari

Două corpuri de clădire, ambele aflate pe structuri uşoare, au fost cuprinse de flăcări violente după ce un incendiu a izbucnit la un depozit din localitatea voluntari. Mai multe echipe de pompieri au ajuns de urgență la fața locului și luptă în continuare cu flăcările uriașe. În ajutorul pompierilor au sosit și trei autospeciale de stingere ale serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii.

„Sunt două corpuri de clădire afectate, ambele pe structuri uşoare”, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Incendiul a izbucnit joi după-amiază la un depozit din localitatea Voluntari. Acesta prezintă flăcări puternice și mari cantități de degajări de fum. Martorii au spus că din interiorul clădirii se aud explozii repetate. Pompierii spun că incendiul ar fi afectat o suprafață de tocmai 5.000 de metri pătraţi.

La locul intervenţiei au fost alertate 20 de autospeciale de stingere şi trei autoscări. Cel mai probabil, incendiul ar fi pornit din interiorul clădirii, iar acum s-a extins până în exterior, unde se află paleți cu marfă. Pompierii acționează din exterior, deoarece flăcările sunt extrem de puternice.

Ministerul Mediului, alertă legată de incendiul din Voluntari. Ce le recomandă locuitorilor din zonă

Calitatea aerului este extrem de afectată în zona localității Voluntari din cauza incendiului izbucnit la depozit. Ministerul Mediului recomandă locuitorilor din zonă să renunțe la activitățile în aer liber, până la stingerea incendiului.

”Incendiu puternic cu degajări mari de fum în Voluntari (Ilfov), izbucnit în această după-amiază. Comisarii de la Garda Națională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15…20 km/h din sector predominant estic, nord-estic, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și de ușoară deplasare către vest, sud-vest.

Echipamentele de măsurare a calității aerului din zonă (stațiile B-26 și B-27) indică deja concentrații mai ridicate decât normal la unii dintre poluanții monitorizați. Pentru o analiză mai exactă a concentrațiilor în zona producerii incendiului, Agenția pentru Protecția Mediului București a mobilizat la fața locului autolaboratorul din dotare. Recomandarea pentru populația din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului și să urmărească evoluția concentrațiilor pe aplicația Calitate Aer”, scrie Ministerul Mediului.

Citeste si:
Smart buildings and smart cities. Soluții moderne pentru clădiri
Smart buildings and smart...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2022 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.