Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că pentru ziua de sâmbătă este emis Cod galben de ceaţă densă, valabil în localităţile din nouă judeţe ale țării.

Cod galben de ceață densă în localitățile din nouă județe

Sâmbătă, 8 octombrie, până la ora 9:00, în judeţul Alba (Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Ocna Mureş, Teiuş, Ighiu, Unirea, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Mihalţ, Meteş, Stremţ, Şpring, Sântimbru, Ciugud, Şibot, Mirăslău, Săliştea, Cricău, Rădeşti, Cut, Blandiana), în zonele depresionare ale judeţelor Covasna şi Harghita, şi în Braşov (Braşov, Făgăraş, Codlea, Prejmer, Ghimbav, Dumbrăviţa, Hărman, Şinca, Sânpetru, Mândra, Voila, Şercaia, Viştea, Ucea, Părău, Beclean) va fi prezentă ceața densă, care va determina reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Aceleași avertizări se emit și pentru localităţile: Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Sălişte, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Cristian, Şura Mare, Turnu Roşu, Arpaşu de Jos, Şura Mică, Boiţa, Apoldu de Jos, Cârţa, Bruiu din judeţul Sibiu.

Meteorologii anunță ceaţă şi vizibilitate redusă şi în judeţul Sălaj (Gâlgău, Ileanda, Rus); judeţul Cluj (Gherla, Căşeiu, Bonţida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câţcău, Vad, Dăbâca); judeţul Bistriţa-Năsăud ( Beclean, Braniştea, Petru Rareş, Uriu, Ciceu – Mihăieşti).

Fenomenul de ceață va fi în vigoare până la ora 10:00 în judeţul Mureş, respectiv în localităţile: Târgu Mureş, Luduş, Iernut, Sângeorgiu de Mureş, Sarmaşu, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureş, Pănet, Gorneşti, Cristeşti, Ceuaşu de Câmpie, Ernei, Brâncoveneşti, Acăţari, Crăciuneşti, Reghin, Batoş, Glodeni, Râciu, Sânpaul, Sântana de Mureş, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Găleşti, Cheţani, Gheorghe Doja, Petelea, Breaza, Miheşu de Câmpie, Sânger, Ogra, Suseni, Cuci, Iclănzel, Voivodeni, Păsăreni, Şăulia, Bogata, Livezeni, Fărăgău, Pogăceaua, Şincai, Corunca, Grebenişu de Câmpie, Mădăraş, Crăieşti, Băla, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma.

Citeste si:
Nicoleta Dragne a fost la un pas de moarte: „Era ceață și cineva...
Nicoleta Dragne a fost la un...

Avertizările meteorologice periculoase imediate au o perioadă acțiune de maximum 6 ore. Conducătorii auto sunt atenționați să conducă cu prudență și cu viteză redusă în asemenea condiții.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.