Trotinetele electrice au devenit destul de populare în ultima perioadă și tot mai des folosite de tineri și adulți. Acestea sunt destul de rapide și se pot strecura printre mașini, astfel ajungând mai rapid la destinația dorită. Autoritățile au decis să stabilească o vârstă minimă de la care persoanele vor putea închiria trotinetele electrice.

Vârsta minimă pentru închirierea trotinetelor electrice

Vârsta minimă de la care persoanele ar putea închiria trotinetele electrice este de 14 ani. De asemenea, se are în vedere și introducerea unei limite de viteză de maximum 25 de km/oră pentru persoanele care circulă cu trotinetele. Dacă proiectul de regulament privind circulaţia cu trotinete va fi aprobat în Consiliul General, noile reguli de circulație vor fi introduse în Capitală.

Specialiştii în siguranţă rutieră sunt de părere că vârsta minimă pentru circulația cu o trotinetă electrică ar trebuie să fie de minim 16a ani, iar accesoriile de siguranță, casca, ar trebuie să fie obligatorie indiferent de vârsta pe care o are conducătorul.

La capitolul condițiilor tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem de direcție, cu un dispozitiv de frânare și cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau atunci când vizibilitatea este redusă, cu lumini funcționale și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant. Chiar dacă par destul de inofensive, trtotinetele electrice sunt implicate în multe accidente, iar unele dintre ele se soldează chiar cu deces.

Staționarea trotinetelor electrice în locuri interzise va fi sancționată în București

Proiectul vizează condiţiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate pe drumurile publice din Capitală. Amenzile pentru staționarea în locurile interzise sunt cuprinse între 200-400 de lei și urmează să fie aplicate şi pentru neridicarea de către operator a trotinetelor electrice staţionate neregulamentar.

Mersul pe trotinetă şi bicicletă pe timpul iernii este interzis

Poliţia Română vine cu un avertisment în care reaminteşte românilor că mersul cu trotineta şi bicicleta în sezonul de iarnă este interzis, deoarece partea carosabilă este acoperită de gheaţă sau zăpadă.

„Încă este vreme bună pentru mersul pe trotinetă, pentru că utilizarea acesteia este interzisă atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.”, menționează Poliția Română în postare.

Citeste si:
Lia Bugnar a făcut accident cu bicicleta. A ajuns de urgență la...
Lia Bugnar a făcut accident...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Octombrie 2022 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.