Poliţia Română a făcut publică o postare pe pagina oficială de Facebook prin care înștiințează populația că circulația cu bicicletele și trotinetele în timpul iernii este interzisă.

Poliția Română, avertizare pentru bicicliști și persoanele cu trotineta

Poliţia Română vine cu un avertisment în care reaminteşte românilor că mersul cu trotineta şi bicicleta în sezonul de iarnă este interzis, deoarece partea carosabilă este acoperită de gheaţă sau zăpadă.

„Încă este vreme bună pentru mersul pe trotinetă, pentru că utilizarea acesteia este interzisă atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.”, menționează Poliția Română în postare.

În perioada rece a anului, se limitează deplasarea cu aceste mijloace pentru a feri populația de accidentări care pot avea urmări grave.

Buletinul este obligatoriu

Poliția Română a menționat că este obligatoriu ca cetățenii să dețină asupra sa un act de identitate. Aceștia mai subliniază că aceste reguli nu se aplică doar pentru cei care utilizează trotineta, ci şi pentru biciclişti, în special pentru livratorii care folosesc aceste mijloace de transport.

În ultimii ani, orașele au fost invadate de trotinetele electrice și biciclete, fiind mijloace ecologice și econome de transport pentru oameni. Aceștia se pot deplasa mai rapid și evită ambuteiajele datorită faptului că pot circula pe trotuare și se pot strecura printre mașini.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.