Transalpina a fost acoperită de zăpadă și viscol în ultimele zile, semn că iarna este mai aproape decât ne imaginam. Drumul aflat la cea mai mare altitudine din România a fost închis circulației din cauza condițiilor meteorologice și a vizibilității reduse sub 50 de metri care pune în pericol siguranța conducătorilor auto. Autoritățile au intervenit pentru a dezăpezi drumul, însă viscolul o depune destul de repede la loc, iar munca este îngreunată. Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, a spus că pe DN 67C, între kilometri 35 și 55 este prezent viscolul.

Viscol și zăpadă pe Transalpina. Drumul a fost închis circulației

Transalpina a fost acoperită de zăpadă chiar la începutul lunii octombrie. În această zonă sunt prezente viscolul, ceața și zăpada, iar din această cauză circulația rutieră este îngreunată și mai mult imposibilă. Din această cauză, autoritățile au decis să restricționeze circulația pe această porțiune de drum pentru a evita posibilele accidente și neplăceri.

Zăpada depusă pe drum măsoară în jur de 5-6 centimentri, iar ceața reduce vizibilitatea sub 50 de metri. La fața locului au intervenit drumarii cu un utilaj cu lamă, material antiderapant și o mașină de intervenție pentru a dezăpezi drumurile și pentru a permite o bună circulație.

Marți, CNAIR și Poliția Rutieră au ajuns la concluzia că cea mai bună decizie este să restricționeze circulația rutieră pe Transalpina pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol și ceață).

Circulație restricționată pentru siguranța participanților la trafic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că decizia de a închide circulația rutieră pe o perioadă nedeterminată pe acest sector de drum a fost luată în interesul participanților la trafic și pentru siguranța acestora, deoarece condițiile meteorologice care au loc la moment în acea zonă îi pot expune pe conducătorii auto la mai multe riscuri și situații imprevizibile.

De asemenea, autoritățile au anunțat că circulația rutieră pe acest drum va fi reluată în momentul în care condițiile meteorologice se vor domoli și când acestea vor asigura circulația rutieră în condiții de siguranță.

”Precizăm că măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă. Circulaţia rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condiţiile meteorologice vor permite desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă”, a anunțat și CNAIR.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.