Secțiile de Terapie Intensivă din țară au început să se aglomereze cu persoane intoxicate după ce au consumat ciuperci cumpărate pe marginea drumului. Ciupercile s-au adeverit a fi otrăvitoare, iar medicii bat un semn de alarmă și îi îndeamnă pe români să se abțină de la asemenea cumpărătură sau să procure ciupercile doar din magazine.

Zeci de români s-au otrăvit cu ciuperci cumpărate de pe marginea drumului

Zeci de români din Bihor au ajuns la secția de primiri urgențe după ce au consumat ciuperci pe care le-au cules ei sau pe care le-au procurat de pe marginea drumului. Medicii afirmă că ciupercile culese din păduri sau cumpărate de pe margine adrumului de la persoane necunoscute pot fi otrăvitoare și chiar poate fi cauza unui deces. Specialiștii spun că românii ar trebui să fie mai precauți cu acest aliment, mai ales dacă nu se descurcă în tipurile de ciuperci.

În mai multe zone din țară, zeci de români au ajuns la Terapie Intensivă după ce au mâncat astfel de ciuperci. În Bihor, la urgențe au ajuns 39 de persoane după ce s-au otrăvit consumând ciuperci de pădure. Nouă persoane dintre acestea au fost internate chiar pe secția de anestezie și terapie intensivă cu insuficiență hepatică. Pacienții au avut nevoie de dializă pentru a elimina toxinele din ciuperci.

Medicii explică că odată ce otrava din ciuperci ajunge în organism aceasta declanșează simptome asemănătoare cu o toxinfecție alimentară. În mare, bolnavii au simptome precum stări de greață, amețeli, chiar și stări de vomă. Efectele unei astfel de intoxicații pot avea urmări mult mai grave decât ne putem aștepta, în unele cazuri survenind și decesul. Chiar și o singură ciupearcă consumată poate ucide un om.

Ploile din ultima vreme au contribuit ca sporii otrăvitori să ajungă și pe ciupercile comestibile, iar din această cauză se diferențiază foarte greu ciupercile comestibile de cele otrăvitoare.

Medicii bat un semnal de alarmă și atenționează că otrava din ciuperci este foarte nocivă. De aceea, doctorii ne recomandă să consumăm doar ciuperci care au fost verificate anterior, adică cele expuse în magazine.

Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.