Criza energetică a ajuns să afecteze tot mai multe întreprinderi din țară. Această criză este resimțită și de magazine. Rețeaua de magazine Lidl din România a decis să reducă programul de lucru al magazinelor pentru a face economie de energie electrică. De asemenea, Ikea, Kaufland si Lidl şi-au închis parcurile de încărcare gratis pentru maşinile electrice.

Magazinele LIDL și-au modificat programul de lucru din cauza crizei energetice

Magazinele Lidl din România se vor deschide cu 30 de minute mai târziu față de programul de acum și se vor închide cu o oră mai devreme, iar în weekend să vor deschide cu 30 de minute mai târziu și se vor închide cu 2 ore mai devreme. Această schimbare a programului este din cauza crizei energetice.

Noul program de lucru al magazinelor va fi valabil pentru toate magazinele din țară, începând de luni, 26 septembrie, potrivit Lidl România.

Magazinele Lidl din țară vor funcționa după următorul program de lucru:
• Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00
• Duminică: 08:00 – 19:00*

*Cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independenței, Nr. 12, care își va păstra programul actual pentru ziua de duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Retail jobs

Magazinele Lidl care au deja programe de funcționare cu ore de lucru reduse, nu își vor modifica programul de lucru, de aceea clienții nu vor trebuie să își facă griji din această cauză.

Până când noul program de lucru va intra în vigoare, magazinele Lidl vor funcționa după programul normal, adică: Luni – Sâmbătă: 07:00 – 22:00 Duminică: 08:00 – 21:00.

Despre facturile colosale la energia electrică s-a discutat şi în cadrul Asociaţiei Marilor Retaileri. Rețeaua Lidl a afirmat că magazinele sale cheltuie destul de multă energie electrică, iar facturile trec de așteptările lor, de aceea ar fi recurs la o asemenea decizie. Celelalte lanțuri de magazine din țară nu sunt însă de acord cu această decizie, însă la nivel de asociație nu s-ar fi luat o decizie finală pentru toți.

Citeste si:
Programul magazinelor de Crăciun 2022 și Revelion 2023
Programul magazinelor de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2022 - 07 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.