Un incendiu puternic a izbucnit la o școală din Hunedoara. Peste 400 de elevi și 25 de profesori au fost evacuați din incinta instituției de învățământ după declanșarea incendiului.

Un incendiu a inzbucnit într-o școală din Hunedoara

Vineri dimineața, un incendiu puternic s-a declanșat la un chioșc din incinta Școlii Generale nr.2 din Hațeg, Hunedoara. O persoană a telefonal la numărul unic pentru situații de urgență 112 și a anunțat despre nefericitul incident.

Mai mulți profesori au încercat de sine stătător să stingă focul cu ajutorul câtorva stingătoare cu pulbere, însă flăcările erau destul de puternice și foarte violente și focul nu a putut fi potolit de către aceștia.

De urgență au sosit la fața locului forțele ISU Hunedoara care au intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă, două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Hunedoara, punctele de lucru Totești și Bretea, precum și un echipaj SMURD, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hațeg pentru a acorda primul ajutor necesar.

La scurt timp s-a recurs la evacuarea clădirii, iar din instituția de învățământ au fost scoși afară peste 400 de elevi li 25 de cadre didactice care se aflau în interiorul sălilor de curs. Profesorii împreună cu elevii au respectat planul de evacuare în caz de incendiu, aceștia fiind foarte bine organizați și ghidați, fiind implicați și pompierii militari și SVSU.

În urma declanșării incendiului, autoritățile au transmis că nu s-a înregistrat nicio victimă. Flăcările s-au extins rapid și au reușit să mistuiască unele încăperi. Pompierii cu greu au făcut față focului violent, însă într-un final au reușit să îl potolească. Insituția a suferit doar pierderi materiale. Se presupune că motivul declanșării incendiului ar fi un scurt circuit electric.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.