Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că în situația de față este „corect, rezonabil şi aşteptat" ca pensiile şi salariile să crească.”

Klaus Iohannis, despre posibilitatea creșterii salariilor și pensiilor

Președintele României a afirmat că atâta timp cât statul nu are o previziune a bugetului pentru anul 2023, orice promisiune sau afirmație este acum o speculaţie. Liderul român spune că țara se confruntă cu o criză energetică în această perioadă, cu o inflație, iar din acest motiv este absolut necesar să se majoreze și salariile și pensiile oamenilor pentru a-și putea asigura un trai decent în aceste vremuri grele.

„Însă pot să vă spun un lucru pe care eu personal l-am transmis liderilor coaliţiei. Având în vedere că suntem în criză energetică, avem foarte multe probleme în economie, avem şi o creştere economică, avem totuşi o inflaţie destul de mare, este corect, este rezonabil şi este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile. În condiţiile în care inflaţia a ajuns, acum recent au fost date publicităţii datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuţia pe creşterea salariilor şi pensiilor. Până la urmă, nu oamenii simpli trebuie să plătească pentru aceste crize şi Guvernul trebuie şi va identifica soluţii", a spus Iohannis.

Șeful statului afirmă că nu poate oferi un procentaj sau o sumă exactă cu cât vor crește salariile și pensiile, fiind niște lucruri care țin de chestiuni tehnice. Iohannis spune că totuși România înregistrează o creştere economică substanţială.

"Acum, cu cât va creşte salariul minim, cu cât va creşte punctul de pensie şi aşa mai departe, acestea sunt chestiuni tehnice care vor fi cunoscute după ce se fac nişte calcule foarte aplicate, legate de bugetul care trebuie să realizeze aceste creşteri, şi vorbim clar despre bugetul anului 2023. Partea foarte bună pe care o văd este că, în pofida acestor crize multiple, pe care le tratăm cât putem de bine, avem o creştere economică substanţială şi, sigur, asta ne dă speranţa că vom avea pe salarii şi pensii o creştere care vine să compenseze într-o măsură rezonabilă creşterea preţurilor şi inflaţia pe care o avem", a declarat preşedintele Iohannis.

Citeste si:
Premierul Ciucă: „Punctul de pensie va crește cu 12,5%, sprijin...
Premierul Ciucă: „Punctul de...

Preşedintele Klaus Iohannis coordonează delegaţia României care participă la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Vizita lui Iohannis în SUA va cuprinde şi o vizită la San Francisco (California)


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.