Polițiștii români vor schimba Daciile cu BMW-uri noi, de 33.000 de euro bucata. Dat fiind că mașinile vor fi achiziționate din fonduri europene, Poliția are în plan să cumpere 600. Totuși, sindicaliștii se întreabă de ce nu cumpărăm autovehicule românești sau ecologice, dacă tot sunt bani. Șefii lor răspund că e o cheltuială făcută cu cap, căci noile autospeciale nemțești puternice îi vor intimida pe infractori.

Polițiștii români primesc sute de BMW-uri noi, de 33.000 de euro bucata

În priză fază, 100 de BMW-uri vor intra în dotarea Poliției Rutiere. Automobilele ating suta de kilometri pe oră în opt secunde și au 184 de cai putere, într-un motor pe benzină. Totuși, alegerea mărcii a stârnit multe semne de întrebare, la fel ca motorizarea, în condițiile în care Polițiile din întreaga Europă cumpără mașini ecologice. Mai mult, pe lângă prețul plătit reprezentanței auto, vor fi și alte cheltuieli.

„Acest autoturism nu va fi livrat de către producător colantat, cu rampă, staţie emisie recepţie, cu despărţitor între bancgheta din spate şi scaunul şoferului. A fost o condiţie în caietul de sarcini care a dus la limitarea potenţialilor candidaţi. Au individualizat modelul de cutie automată, au redus potenţialii participanţi la licitaţie", a transmis Cosmin Andreica, Sindicat Europol, conform Observator.

„Avem un sistem foarte soficticat pentru reducerea emisiilor şi mai multă eficenţă la motor, dar în acelaşi timp este şi foarte dinamică", a explicat Alex Şeremet, reprezentant producător.

Noile mașini ale Poliției Rutiere vor fi plătite din fonduri europene. Banii sunt contractați încă de acum patru ani, de pe vremea ministrului de Interne Carmen Dan. Lucian Bode, actualul ministru, este entuziasmat de noile mașini.

„Sunt achiziţionate în raport cu nevoile instituţionale. Sunt convins că intrarea în folosinţă a acestor maşini vor îmbunătăţi condiţiile de muncă. Ne-am dori ca până la sfârşitul anului să le vedem pe primele”, a declarat Lucian Bode, ministru de Interne.

Daciile românești rămân încă bune pentru oamenii legii din Austria, Franța, Spania și Brazilia. În urmă cu doi ani, Poliția Română a cumpărat aproape 7.000 de mașini Dacia, cu un preț mediu de 15.000 de euro.

De altfel, nu este pentru prima dată când statul este atras de mărcile străine. În 2015, Poliția Română a luat 400 de autospeciale de tip VW Polo, cu un motor de 1,2 pe benzină, 90 de cai putere și un preț de 13.500 de euro.

Citeste si:
Test drive Deliciu Bavarez
Test drive Deliciu Bavarez


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.