Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține că este timpul ca România să acționeze și să intre în spațiul Schengen deoarece statul merită pe deplin acest lucru.

Gabriela Firea încurajează aderarea României la spațiul Schengen

Ministrul Gabriela Firea a afirmat că România merită să intre în spațiul Schengen deoarece timp de mai mulți ani se conformează criteriilor impuse de Comisia Europeană. Acest subiect s-a discutat și la ședința PSD București.

"România merită și trebuie să intre în spațiul Schengen! Nu mai există justificări pentru un vot al liderilor europeni împotriva aderării țării noastre. România respectă de multă vreme toate criteriile impuse de Comisia Europeană.

Am discutat despre acest subiect important pentru țara noastră în ședința PSD Bucuresti, împreună cu parlamentarii, consilierii generali și locali, liderii organizațiilor din Capitală și reprezentanții PES activists Romania. Au fost prezenți la discuție Adrian Streinu-Cercel, Rodica Nassar, Gabriel Mutu, Nicoleta Matilda Goleac, Dan Tudorache, Dan Cristian Popescu, Petre Florin Manole, Alexandru Hazem Kansou, Madalin Jijie, Alex Susai, Ancuta Comanici”, a spus ministrul.

Firea transmite că susține campania inițiată de PES activists Romania pentru intrarea statului în spațiul Schengen. Oficialul spune că românii au tot dreptul să circule liber în Europa. Această aderare nici pe departe nu ar fi un favor din partea UE, dar un drept al statului și al cetățenilor pe care sunt în măsură să îl primească.

„Susținem campania #RomâniiMerităÎnSchengen inițiată de PES activists Romania și am semnat cu toții pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa, ca parte a marii familii europene.

Aderarea României la Spațiul Schengen nu este un favor din partea celorlalte state membre UE, ci este un drept pe care țara noastră îl are. Acest lucru le asigură românilor aceleași drepturi ca a tuturor cetățenilor europeni, mai ales în ceea ce privește libera circulație, dar înseamnă și avantaje economice pentru țara noastră", a transmis Gabriela Firea, printr-o postare pe Facebook.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Europarlamentari români susțin aderarea României la spațiul Schengen

Victor Negrescu (PSD), Siegfried Mureșan (PNL) sau Rareș Bogdan (PNL) sunt doar câțiva dintre europarkamentarii români care au susținut discursuri în Parlamentul European cu privire la aderarea României la spațiul Schengen. Rareș Bogdan spune că este dreptul României de a fi parte din acest spațiu liber.

„În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare”, a spus Rareş Bogdan, în plenul Parlamentului European.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Totodată, în ultimul timp, România a dus mai multe tratative cu privire la aderarea la spațiul Schengen, fiind susținută de mai multe state, printre care Germania, Danemarca sau Franța. Reprezentanţii Guvernului speră că până la sfârșitul anului România va avea parte de o veste bună în acest sens.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.