O lecție de zbor s-a transformat în tragedie, în Suceava. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, luni seară, pe un câmp din nordul României. La bord erau două persoane, un cunoscut instructor de zbor și fratele lui Cristian Adomniței, fost ministru al Educației.

Avion prăbușit în Suceava: unul dintre cei mai buni instructori de zbor din România și fratele unui fost ministru al Educației au murit

La manşă se afla Bogdan Adomniţei, în vârstă de 42 de ani, proprietarul aeronavei şi un arhitect bine cotat în judeţ și fratele fostului ministru liberal al Educației, Cristian Adomniței. Victima cumpărase avionul în urmă cu zece zile şi acum lua lecţii de zbor. În dreapta lui era Marcel Iliese, 58 de ani, un cunoscut instructor de zbor, locotenent comandor în rezervă.

„Am intervenit cu două autospeciale de stingere şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă, dar şi cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. În momentul în care am ajuns la faţa locului aeronava era prăbuşită la pământ, iar două persoane erau în afara acesteia, din păcate, ambele cu leziuni incompatibile cu viaţa”, a transmis Alin Găleată, ISU Suceava.

„Eram la biserică când s-a întâmplat. Când am ieşit am auzit la nişte persoane şi am venit şi eu. La opt am ieşit, deci undeva pe la vreo şapte şi ceva, am înţeles”, a declarat un martor, potrivit Observator.

Informațiile obținute de Digi 24 arată că pilotul ar fi încercat să aterizeze, dar ar fi pierdut controlul aparatului de zbor. Județul Suceava a fost luni sub avertizare meteo cod galben de ploi și vânt.

„Tânăr, cu viziuni la fel de tinere şi foarte bine pregătit şi şi-a pus amprenta prin ideile lui asupra proiectelor de investiţii din comuna Poiana Stampei. Este un moment trist pentru întreaga localitate, dar vom păstra amintirea lui mereu vie”, a declarat Viluț Mezdrea, primar comuna Poiana Stampei.

La aerodromul din Frătăuţi l-a cunoscut pe pilotul Alexandru Scheul. Cei doi au survolat cerul cu două zile înainte de accident.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

„Era un băiat extraordinar. Tot timpul era atât de vesel şi de fericirt. Şi mai ales de când şi-a luat licenţa pentru avioane ultra uşoare era extraordinat de fericit. Vineri, înainte de accident, a zburat împreună cu... Eu cu avionul meu, şi el cu instructorul. Nu cel care a căzut, domnul Marcel. Alt instructor. Am zburat împreună.

Era atât de fericit. N-am văzut om mai fericit că are cu cine zbura. Nu-mi pot închipui ce s-a întâmplat sus. A fost o ploaie, aşa, rapidă. Şi am impresia că exact în momentul în care ei erau în zona aia, a venit o ploaie destul de... aşa, torenţială. 21 A căzut direct în vârf avionul. Distrus total, total, total”, a spus Alexandru Scheul.

Primarul din Suceava, Ion Lungu, a anunţat că va propune acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem pentru Bogdan Adomniţei. „Pentru ceea ce a făcut pentru oraşul nostru voi propune şi mâine dimineaţă vom avea o şedinţă în Consiliul Local în care să îl declarăm cetăţean de onoare post-mortem al oraşului Suceava pentru ceea ce a făcut pentru oraşul nostru”, a spus edilul Sucevei.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Autoritățile continuă și astăzi cercetările pentru a stabili cauza exactă a producerii tragediei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.