Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. a anunțat că pasagerii care vor ajunge pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București vor avea de așteptat bagajele un timp mai îndelungat deoarece se încep lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri. Compania îi îndrumă pe pasageri să fie răbdători și înțelegători.

Pasagerii de pe Aeroportul Otopeni vor aștepta mai mult bagajele de cală

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat că începând de luni, 12 septembrie, patru dintre cele 6 benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaționale vor fi înlocuite în urma unor lucrări de modernizare.

Lucrările se vor desfășura pe etape și vor dura cinci luni și jumătate. Primele benzi de bagaje care vor fi înlocuite sunt benzile 3 (etaj 1) și 4 (parter), după care vor fi înlocuite pe rând și celelalte două (1 și 2, ambele la etaj).

Din această cauză, pasagerii care vor sosi pe Aeroportul Otopeni vor avea de așteptat un pic mai mult bagajele de cală, iar compania face apel la înțelegerea și răbdarea clienților.

Investiția pentru lucrările de modernizare se ridică la o valoare de 3,2 milioane de euro. CNAB a afirmat că trei dintre benzile pentru bagajele de cală se află în funcțiune din 2003 la Terminalul Sosiri.

„Aceste lucrări vor conduce la o reducere temporară a capacității de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, și chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon. În final, după o investiție de 3.2 milioane euro, se va obține o capacitate suplimentară de 20% și o reducere substanțială a timpului de așteptare la sosirea bagajelor. Precizăm că trei dintre aceste benzi sunt în funcțiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003). În aceste condiții, este de așteptat să se producă, temporar, aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, aglomerări care pot conduce la creșterea timpului de așteptare pentru pasagerii care își recuperează bagajele de cală”, transmite CNAB.

Citeste si:
Percheziții DNA la Aeroportul Henri Coandă. Mai multe persoane au...
Percheziții DNA la Aeroportul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.