Duminică dimineață, 11 septembrie 2022, în România a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,4 pe scara Richter, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur duminică dimineață în România

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 07:41:39 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter și la o adâncime de 115 kilometri.

Cutremurul s-a produs și a fost mediu resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 82km S de Bacau, 94km E de Brasov, 106km NV de Galati, 111km NV de Braila, 115km NE de Ploiesti, 160km SV de Iasi, 164km N de Bucuresti, 186km NE de Pitesti, 205km SV de Chisinau, 205km E de Sibiu.

Zona seismică Vrancea este considerată cea mai activă zona epicentrală din România. Anume din acea zonă pornesc majoritatea cutremurelor înregistrate în România. Regiunea Vrancea are o arie limitată la curbura Munților Carpați, iar cele mai multe cutremure pornesc din zona muntoasă și subcarpatică a Curburii, în Munții Vrancei și ai Buzăului.

Retail jobs

Ne putem aștepta la un cutremur puternic în România?

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare, profesorul Mircea Radulian, a afirmat că România se poate aștepta la un cutremur major care se poate declanșa oricând. Specialiștii însă nu pot prognoza o dată aproximativă când acesta poate avea loc.

„Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de altă parte, ca om de știință tu trebuie să fii foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a spus profesorul Mircea Radulian.

Citeste si:
Cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter în România. Unde s-a...
Cutremur cu magnitudinea de 3...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.