Premieră în România. A fost creată prima școală independentă din România din punct de vedere energetic.

Prima școală independentă energetic din România

România stabilește o npuă premieră la nivel național. S-a finalizat prima școală independentă din punct de vedere energetic din țară. Mai exact, este vorba despre Şcoala Generală numărul 2 din oraşul Sărmaşu, județul Mureș. Aceasta a fost dotată cu panouri solare care oferă energie electrică întregii instituții de învățământ.

În sălile de clasă din școală există tehnologie de ultimă generație, iar cei 200 de elevi care frecventează această școală au parte de un proces educațional la cele mai înalte standarde. Școala din orașul Sărmașu a fost construită în anul 1890, iar în 2022 a devenit prima unitate de învățământ din România care este independentă din punct de vedere energetic.

Școala este dotată cu panouri fotovoltaice, dar și cu o pompă de căldură. Prin această modalitate, costurile de funcționare ale instituției de învățământ sunt foarte scăzute, iar banii care erau preconizați pentru plata facturilor la utilități se vor redirecționa către alte achiziții și investiții. Acest proiect este doar de lăudat și este un beneficiu pentru mediu și pentru bugetul școlii.

Elevii și profesorii se bucură acum de table interactive și internet de mare viteză pentru orele de curs. Sălile de curs au încălzire în pardoseală. Școala din Sărmașu a devenit un vis având condiții moderne și fiind un mediu plăcut pentru procesul educațional atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Lucrările pentru modernizarea școlii din orașul Sărmașu au început în urmă cu doi ani. Acestea au ajuns să coste 3,6 milioane de lei, finanțe care au fost oferite din fonduri europene.

Citeste si:
Un nou azil al groazei, descoperit în Mureș. Bolnavii erau ținuți...
Un nou azil al groazei,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.