Reprezentanții companiei aeriene TAROM au venit cu o reacție după ce compania Blue Air a anunțat marți seara că anulează toate zborurile din și spre România până luni. TAROM a transmis că este gata să îi ajute pe românii care au rămas blocați în alte țări din cauza deciziei companiei Blue Air.

Reacția companiei TAROM după ce Blue Air a anulat zborurile spre și din România

Compania aeriană TAROM a reacționat după ce Blue Air și-a anunțat sistarea temporară a zborurile din și spre România. TAROM transmite că această perioadă este destul de solicitantă, însă vor încerca să facă tot posibilul pentru a-i ajuta pe românii rămași blocați peste hotare să se întoarcă acasă în siguranță. Dacă va fi necesar, TAROM este gata să introducă curse suplimentare.

”În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deși se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat și un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor români afectați, care se află momentan blocați pe diverse aeroporturi din străinătate. Vom analiza cu atenție, și ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare și a identifica soluții de introducere a unor curse speciale în acest context dificil” este reacția TAROM.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că Ministerul Mediului a aplicat legea, iar aceasta nu poate fi comentată. Acum, singura preocupare a autorităților este ca românii să se întoarcă acasă în siguranță.

”Decizia luată de ministerul Mediului nu o pot comenta. Am vorbit cu domnul ministru Tánczos Barna şi mi-a spus că a aplicat legea. Au fost nenumărate discuții între Fondul de Mediu şi această companie şi nu s-a mai putut face altceva. Pe noi la nivel guvernamental şi la ministerul Transportului ne-a preocupat în primul rând să găsim soluţii pentru pasageri.

Grindeanu a mai menționat că în această seară va fi o hotărâre CNSU, iar mâine în ședința de guvern se va adopta o hotărâre în care se vor aloca 5 milioane de lei de la ministerul Transporturilor către TAROM pentru ca oamenii aflați în acestă situație să fie transportați în România.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Blue Air și-a suspendat zborurile din România până luni

​​Blue Air a anunțat că anulează toate zborurile din și spre România începând de marți până pe 12 septembrie. Compania spune că a luat această decizia deoarece conturile sale au fost blocate de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.