​​Blue Air a anunțat că anulează toate zborurile din și spre România începând de marți până pe 12 septembrie. Compania spune că a luat această decizia deoarece conturile sale au fost blocate de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi.

Blue Air își suspendă zborurile din și spre România începând de astăzi

Compania aeriană Blue Air a anunțat că din cauza unei situații neprevăzute care constă în oprirea tuturor conturilor Blue Air de către Ministerul Mediului pentru neachitarea unei amenzi, compania aeriană Blue Air sistează toate zborurile operate din și spre România, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacău, Cluj Napoca și Iași. Această suspendare este valabilă până luni, 12 septembrie 2022.

Blue Air susține că blocarea conturilor a venit imediat după declarațiile șefului ANPC care a cerut boicotarea companiei.

Pe data de 14 iulie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a amendat compania aeriană Blue Air cu suma de două milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 - 30 aprilie 2022. De asemenea, ANPC a obligat compania să întoarcă banii călătorilor în maximum zece zile pentru toate zborurile care au fost anulate. Atunci, Blue Air a acuzat ANPC de incompetență crasă, abuz în serviciu și a anunțat că va merge în instanță.

Comunicatul Blue Air cu privire la decizia de suspendare a zborurilor

„Datorită unei situatii neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei BlueAir de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriană BlueAir Aviation se vede obligată, fiind în imposibilitate de a achita vreun furnizor, să sisteze toate zborurile programate a pleca din România, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacau, Cluj Napoca si Iasi pana luni, 12 septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara Romaniei catre orice aeroport din Romania, astazi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Româm, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la:

Citeste si:
AirConnect, noua companie aeriană românească. Va efectua zboruri...
AirConnect, noua companie...

- Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

- Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

- Blocarea tuturo discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale.

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al Statului Român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air in situatia nedorita de a isi reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.