Gafă majoră într-o școală abia construită în Buciumeni, județul Dâmbovița, și inaugurată cu fast. A fost sesizată o greșeală gravă de ortografie, într-un citat din Anatole France, tradus în limba română și scris deasupra ușii unei săli de clasă.

Gafă la inaugurarea unei școli din Dâmbovița. Greșeală gravă de ortografie, într-un citat scris pe perete

Inagurarea unității de învățământ din Buciumeni, în județul Dâmbovița, a fost marcată de greșeli gramaticale. Deasupra uşii unei săli de clasă a fost scris un citat din Anatole France, tradus în limba română, în care s-a strecurat însă şi o gafă. Este vorba despre verbul „a şti" scris greşit la infinitiv, cu doi de „i” în loc de unul, cum este, de fapt, corect.

La festivitatea de inaugurare au participat sute de elevi, părinţi şi politicieni, iar evenimentul a fost mediatizat pe pagina de Facebook a instituţiei. Eroarea a fost sesizată rapid de internauți, care au comentat „incidentul” în secțiunea de comentarii. Școala din Buciumeni a costat 5.600.000 de lei, bani alocați din bugetul local. În noul an școlar vor fi prezenți 230 de elevi.

Retail jobs

Corneliu Ștefan: La Buciumeni avem printre cele mai frumoase școli din mediul rural din județul Dâmbovița

Comuna Buciumeni se poate mândri cu una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din județul Dâmbovița, a declarat, joi, la inaugurarea noii școli, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean.

„La Buciumeni, astăzi, cu sprijinul domnului primar avem printre cele mai frumoase școli din mediul rural din județul Dâmbovița. Cred că investiția imensă pe care domnul primar a făcut-o, nu numai din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere sentimental, cred că ne asigură pe toți că avem o continuitate pentru copiii noștri, pentru cadrele didactice din această școală.

Vă felicit din suflet domnule primar pentru ceea ce ați realizat aici. Vreau să felicit și aparatul tehnic din primărie, consilierii locali. Vă asigur de tot respectul meu și vreau să asigur locuitorii comunei Buciumeni că împreună vom avea și alte investiții pe raza acestei localități. Doamne ajută! Să fiți sănătoși cu toții!”, a declarat Corneliu Ștefan.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Dâmbovița este o uriașă oportunitate pentru București”
Nicușor Dan: „Dâmbovița este...

„Este un proiect important pentru întreaga comunitate, finanțat prin PNDL și bugetul local", a declarat la rândul său primarul comunei, Ion Pavel.

Valoarea totală se ridică la 5.589.000 lei, din care finanțare PNDL 4.223.000 lei și buget local 1.366.000 lei. Școala Gimnazială Buciumeni are 9 săli de clasă, 3 laboratoare (chimie, informatică, biologie), sală educație fizică, vestiare, grupuri sanitare, cancelarie, bibliotecă, sală de consiliere, birou secretariat, contabilitate, birou director. S-a reabilitat clădirea existentă, s-a schimbat tâmplăria, parchet, instalații electrice, instalații detecție incendiu, sanitare, termice.

Clădirea s-a extins cu încă 3 corpuri, în suprafată desfășurată de 477 metri pătrați. S-a realizat rețea de canalizare, rețea canalizare ape pluviale. S-au montat parasolare pe fațada școlii, s-a dotat cu mobilier, echipament IT, a transmis edilul comunei.

Citeste si:
Primul așezământ social inaugurat de Episcopia Hușilor în...
Primul așezământ social...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.