Meteorologii vin cu avertismente legat de vremea din următoarea perioadă. Se așteaptă ploi torențiale în mai multe zone ale țării, în special în Capitală. Temperaturile vor continua să scadă cu până la 10 grade Celsius, iar precipitațiile vor fi prezente pentru mai multe zile.

Vremea în România se răcește. Ploi torențiale și temperaturi scăzute

ANM anunță că până la sfârșitul acestei săptămâni vremea va rămâne închisă în majoritatea zonelor din țară. Meteorologii au anunțat instabilitate atmosferică în perioada următoare ce se va manifesta prin ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în mai multe zone din țară, în special în sud.

Astăzi, 31 august, în regiunile din sud-estul țării au fost prezente precipitațiile, iar în urma acestora, cantitățile de apă vor fi mari, depășind 25- 40 de litri pe metru pătrat. Până la ora 10:00 vor rămâne în vigoare avertismentele de cod galben și cod portocaliu emise de meteorologi. Aceste avertismente pot fi prelungite deoarece se așteaptă o perioadă cu multe precipitații și vreme instabilă.

Sezonul de toamnă se va face resimțit nu doar prin cantitatea mare de precipitații, dar și prin temperaturile care vor scădea semnificativ în această perioadă. Meteorologii anunță că între 1 și 6 septembrie va avea loc o răcire bruscă și semnificativă provocată de un val de aer rece care va pătrunde în România. În ultima zi din această vară temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade Celsius, însă de la mijlocul săptămânii valorile termice nu vor trece de 18-27 de grade Celsius.

Pe parcursul acestei zile, în majoritatea regiunilor din țară sunt anunțate precipitații abundente, în special în zonele de munte și submontane. Meteorologii spun că în aceste zone s-ar putea înregistra cantități mari de apă. ANM atenționează cetățenii să se informeze din timp asupra prognozei meteo, în special dacă planifică un drum lung. Ar fi recomandat să se renunțe la călătoriile îndelungate din cauza ploilor torențiale prognozate care pot provoca dificultăți în deplasare.

Citeste si:
Val de aer polar în România. Temperaturile ar putea scădea până la...
Un val de aer polar lovește...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2022 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.