Accident tragic pe DN2 în comuna Filipești. O mașină de pompieri de la ISU Vrancea a accidentat mortal un bărbat care traversa strada la trecerea de pietoni. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a anunțat că mașina de pompieri se afla în misiune.

A murit lovit pe trecerea de pietoni de o mașină de pompieri

Tragicul accident a avut loc în comuna Filipeşti, judeţul Bacău. Victima, un bărbat în vârstă de 49 de ani traversa strada la trecerea de pietoni, moment în care mașina de pompieri l-a lovit mortal. Pompierii seîntorceau dintr-o misiune, iar martorii au afirmat că mașina avea pornite doar semnalele luminoase.

La volanul mașinii de pompieri ISU Vrancea se afla un bărbat în vârstă de 36 de ani. Acesta nu consumase băuturi alcoolice. În mașină cu acesta se mai afla un bărbat, colegul acestuia.

"La data de 29 august, o autospecială din cadrul ISU Vrancea, aflată în misiune, având semnal luminos în funcţiune, în timp ce se deplasa pe DN 2, în comuna Filipeşti, din direcţia Botoşani către Vrancea, a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 49 de ani, din judeţul Neamţ, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Păduraru Cătălina.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Iaşi

ISU Vrancea a afirmat că organele de cercetare se ocupă de acest caz, iar după decizia finală se vor aplica măsurile necesare.

"La acest moment, cazul se află în ancheta organelor de cercetare competente. În funcţie de rezultate, se vor pune în aplicare măsurile care se impun", a transmis ISU Vrancea.

Între timp, oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului care se afla la volanul mașinii de pompieri. Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Iaşi pentru a stabili toate detaliile evenimentului și circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Imediat după producerea accidentului a avut loc și o altercație între cei doi pompieri din mașină și rudele bărbatului decedat. Oamenii în stare de șoc au sărit la bătaie la cei doi bărbați pentru a le cere socoteală pentru fapta comisă. Polițiștii au trebuit să solicite ajutorul colegilor de la acţiuni speciale.

Citeste si:
Mesajul Monicăi Odagiu după ce a accidentat mortal un pieton în...
Mesajul Monicăi Odagiu după...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.