Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat în cadrul unei conferinţe după şedinţa de Guvern că românii nu vor achita peste plafonul la gaz și electricitate.

Ministrul Energiei, despre plafonarea prețului la gaz și electricitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis că și în această iarnă plafonarea prețurilor va funcţiona, respectiv facturile românilor la curent şi la gaz nu vor creşte. Oficialul spune că liderii politici sunt gata să își asume responsabilitatea de a achita din bugetul statului tot ce se cuvine. Prin urmare, românii pot fi liniștiți pentru sezonul rece al anului.

"Vă asigur că Ministerul Energiei ştie ce are de făcut. Dacă există acest plafon, e clar că nimeni nu va plăti peste acest plafon. E logic acest lucru, iar taxele şi impozitele pe zona de gaze naturale sunt foarte mari pentru depăşirea unui anumit preţ. Când vom finaliza toate modificările la Ordonanţa 27, au fost multe dispute legate de acest impact bugetar, am văzut 40 de miliarde, am văzut 20 de miliarde, ulterior am văzut şi 16 miliarde, dar am văzut şi declaraţia liderilor politici, care au zis aşa: tot ce trebuie să plătească bugetul României, va plăti.”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul spune că schema refăcută şi recalibrată de ANRE a ajuns să fie redusă de la 40 de miliarde la 20 de miliarde şi ulterior la 16 miliarde, aceasta fiind o estimare făcută de ANRE. Totodată, Virgil Popescu a vorbit şi despre o supraimpozitare pentru producătorii de energie. Este vorba despre peste 450 de lei pentru producători.

"E normal să fie impozitat tot lanţul, dar nu poate să stabilească Ministerul Energiei acest lucru. Asta trebuie făcut împreună cu Finanţele şi ANRE. Noi nu ne pricepem să punem taxe şi impozite. Nu pot unii să facă profituri foarte mari şi alţii să le plătească, nu e normal. Impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari, iar piaţa de energie electrică, în anumite zone, face profituri foarte mari.”, a mai spus Popescu.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Ministrul Energiei este de părere că un intermediar de energie electrică sau de gaze naturale nu ar trebui să câştige mai mult de câteva procente.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.