Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că alți 21 de kilometri din Autostrada Moldova (A7) intră în lucru.

Încă 21 de km din Autostrada Moldova intră în lucru

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că 21 de kilometri din Autostrada Moldova (A7), din zona Munteniei intră în lucru. Aceasta este o schimbare spre bine pentru evoluția țării.

"Un nou pas important pentru construcția Autostrăzii Moldova (A7)! Încă 21 de km ai acestei autostrăzi (secțiunea din Muntenia) intră în lucru! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a predat astăzi Asocierii Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Project Management amplasamentul lotului 1 (Dumbrava-Mizil) al Autostrăzii Ploiești-Buzău", anunță Sorin Grindeanu.

Grindeanu a menționat că constructorul s-a ocupat deja de amplasamentul organizării pe șantierul de lucru și a delimitat traseul care urmează a fi contruit. A fost deja stabilit și planul de lucru pentru prima etapă care cuprinde lucrări de deminare, decopertarea stratului vegetal și altele.

"Constructorul a pregătit deja amplasamentul organizării de șantier și a marcat traseul acestui lot de autostradă. În prima etapă urmează să desfășoare:
-lucrări de deminare;
-descărcări arheologice;
-decopertarea stratului vegetal;
-pregătirea amplasamentelor pentru cele 15 poduri, pasaje și podețe", a transmis ministrul Sorin Grindeanu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Lucrările de construcție ale drumului sunt finanțate prin PNRR. Acestea au un termen de finalizare de 20 de luni, pentru ca în anul 2024 circulația pe această porțiune de autostradă să fie deschisă.

Ministrul Tranporturilor a mai subliniat că acești 21 de kilometri ai lotului Dumbrava-Mizil se adaugă celor 28,35 de km ai lotului 2 (Mizil – Pietroasele), pentru care Ordinul de Începere a fost emis în data de 11 august.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române este un drum național aflat în construcție în România. Lucrările la această autostradă au început încă din 2016, însă pe parcurs au fost abandonate și reluate din nou în 2019.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 August 2022 - 07 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.