Administrația Națională de Meteorologie anunță că ultimele săptămâni din august vor fi destul de călduroase, iar sezonul de toamnă ne pregătește o prelungire a sezonului estival. Temperaturile la începutul lunii septembrie vor fi destul de ridicate, după care vremea se va răci treptat, specific perioadei. Ne așteaptă o toamnă plăpândă cu temperaturi specifice.

22 – 29 august

Temperaturile din această săptămână vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, în special în regiunile nordice şi estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în partea de sud-vest a ţării, mai mult în zona de munte aferentă. Precipitațiile în această săptămână vor fi deficitare.

29 august – 5 septembrie

În ultima săptămână din august și primele zile de toamnă, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, în special în zona de est şi sud-est. Precipitațiile vor fi prezente, iar cantităţile acestora vor fi local excedentare în regiunile vestice, iar local deficitare în zonele estice ale țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

5 – 12 septembrie

Prima săptămână din septembrie va înregistra temperaturile medii care vor fi uşor mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă în regiunile de est şi de sud-est, iar în restul țării vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile din România, în special în zonele de munte. Vremea încă se va menține caldă, de aceea nu vă faceți griji de o răcire bruscă.

12 – 19 septembrie

În a doua săptămână din luna septembrie, mediile valorilor termice le vor depăși pe cele specifice pentru această perioadă, în special în zona de est și sud-est a țării. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice şi nord-vestice, iar în restul țării acestea vor fi în general apropiate de cele normale.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

În acest an sezonul de toamnă va fi unul liniștit, unul călduros și lipsit de precipitații din abundență. Soarele ne va însoți mai pe tot parcursul sezonului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.