Consiliul Local al Sectorului 6 a luat decizia, în cadrul ședinței de miercuri, să majoreze tarifele pentru serviciile prestate şi utilizarea domeniului public aflat în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, prin Administraţia Comercială Sector 6.

Tariful închirierii tarabelor din Sectorul 6 al Capitalei a fost majorat

În urma schimbărilor aprobate, prețul pentru utilizarea unei tarabe, în cazul agenţilor economici, variază între 15-25 lei/zi şi 550 - 700 lei/lună, în funcție de dimensiunile acestora. Producătorii agricoli pot închiria o tarabă cu 200 de lei/lună. O vitrină cu cântar electronic pentru lactate costă 45 de lei pe zi şi 850 de lei/lună.

Parcarea ajunge să coste 4 lei/oră, iar un abonament pentru o parcare publică este de 150 de lei/lună. Pentru închirierea unui teren în exterior pentru vânzarea unor produse sezoniere (pepeni, varză, brazi, mărţişoare) prețul este de 6 lei/mp/zi, iar pentru vânzătorii de flori sau produse artizanale costul este de 10 lei/mp/zi.

Pentru a închiria o căsuță simplă comercianții trebuie să scoată din buzunar 750 lei/lună, iar pentru o căsuţă dublă - 1.200 lei/lună. Un loc de parcare pentru bicicletă costă 100 de lei pe an, ceva mai ieftin decât pentru o mașină.

Reprezentanţii Administraţiei Comerciale au declarat că prețurile au fost modificate ultima dată în 2005, iar prin această nouă decizie ele sunt actualizate în conformitate cu prețurile aprobate de celelalte primării de sector din București.

"Preţurile au crescut cam cu 45% faţă de 2005, în medie. Fiecare are variaţie separată. Tariful la parcare, de exemplu, a crescut de la 2,5 lei la 4 lei. Tariful la tarabe era 7,3 lei. (...) Am făcut un studiu de tarif comparativ cu celelalte sectoare şi cu celelalte pieţe din ţară şi am făcut o medie a lor, iar noi nu suntem nici cel mai sus, nici cel mai jos din Bucureşti", a precizat directorul Administraţiei Comerciale, Alexandra Crăciun.

Citeste si:
12 puncte de colectare separată a brazilor de Crăciun în Sectorul 6...
În Sectorul 6 al Capitalei...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 August 2022 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.