Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a luat decizia de a reintroduce titlul de de „Mamă Eroină”, care a fost instituit pentru prima dată de fostul conducător sovietic Iosif Visarionovici Stalin în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Putin a reintrodus titlul de „Mamă Eroină” instituit de Stalin

În plin război cu Ucraina, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a decis să reintroducă titlul de „Mamă Eroină” care a fost instituit încă din vremea celui de-al Doilea Război Mondial de către Iosif Visarionovici Stalin. Decretul a intrat în vigoare de luni.

Decretul cu privire la titlul de „Mama Eroină” se referă la recompensarea femeilor care au născut şi au crescut cel puţin zece copii. Recompensele acestui titlu sunt un ajutor financiar în valoare de un milion de ruble ruseşti (în jur de 16.000 de euro), un certificat şi o medalie realizată personalizat pentru femei, din „aur şi diamante”.

Putin a început demersul pentru a reintroduce titlul de „Mamă Eroină” în iulie, când a dat ordin pentru a se pregăti un proiect de lege în acest sens.

Retail jobs

Titlul de „Mamă Eroină” ce datează din Al Doilea Război Mondial

Mama Eroină era un titlu onorific acordat de către autoritățile din Rusia pentru femeile care nășteau și creșteau 10 sau mai mulți copii. Acest titlu a fost introdus pentru prima dată de către conducătorul sovietic, Iosif Visarionovici Stalin, în anul 1944. Prin această inițiativă, Stalin urmărea creșterea natalității după pierderile pe care le-a suferit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ordinul era oferit mamei după ce mezinul, al zecelea copil, împlinea vârsta de 1 an, dacă toți ceilalți copii erau în viață. În numărul copiilor intrau și cei care au decedat sau au dispărut în timpul războiului. Mamelor eroine li se oferea un ajutor lunar de 500 de lei și o insignă care se purta pe piept pe partea stângă. Ultima dată când s-a oferit acest titlu a fost în noiembrie 1991, cu puţin timp înainte de destrămarea Uniunii Sovietice.

Citeste si:
Răspunsul MAE după ce Putin a spus că România ar avea pretenţii...
Răspunsul MAE după ce Putin a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.