Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române. Oficialul a afirmat că războiul din apropierea granițelor române ne-a demonstrat încă odată necesitatea României de a avea o armată modernă, cu echipamente de ultimă generaţie pentru a asigura securitatea țării.

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Marinei despre armata României

Premierul Ciucă a afirmat că securitatea teritoriului românesc este necesară pentru siguranța cetățenilor și a întregii țări. În repetate rânduri România a contribuit la libertatea navigației, a circulației în Marea Neagră, dovedind capacitatea de a fi un furnizor de securitate sigur.

"Securitatea acestei zone, marcată de provocări complexe şi în continuă evoluţie, este vitală pentru garantarea securităţii noastre, a tuturor. Prin misiunile îndeplinite cu succes, România contribuie la asigurarea libertăţii de navigaţie, libertăţii comerţului şi circulaţiei în Marea Neagră şi la siguranţa traficului naval, dovedind capacitatea ţării noastre de a fi un furnizor de securitate şi garant al stabilităţii in regiunea extinsă a Mării Negre şi în bazinul mediteranean", se arată în mesajul prim-ministrului.

Ciucă a mai spus că războiul care se desfășoară în apropiere de granițele românești este un motiv în plus pentru a moderniza armata și a asigura echipamente de ultima generație. Oficialul sprijină în totalitate programele de modernizare ale Armatei Române.

"Conflictul din apropierea graniţelor subliniază o dată în plus necesitatea unei armate moderne, dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Perioada recentă a consfinţit accelerarea procesului de modernizare a Forţelor Navale atât pentru a răspunde cerinţelor ce revin acestei importante categorii de forţe armate în cadrul procesului de implementare a angajamentelor asumate faţă de NATO şi UE, cât şi pentru a fi în măsură să răspundă noilor provocări ale mediului de securitate internaţional. Voi sprijini în continuare, de la nivelul Guvernului României, derularea programelor de modernizare a Armatei României şi Forţelor Navale Române", declară Nicolae Ciucă.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Ciucă mai spune că Forțele Navale ale României luptă pentru interesele poporului român și pentru asigurarea securității atât pe teritoriul țării, cât și la granițele acesteia, securitatea fluvială și maritimă, dar și în alte zone unde România are un interese geostrategic.

"Forţele Navale ale României continuă tradiţia înaintaşilor acţionând în interesul naţiunii şi pentru garantarea siguranţei graniţelor, securitatea fluvială şi maritimă şi dezvoltarea relaţiilor complexe militaro-diplomatice la Marea Neagră şi pretutindeni unde statul român îşi află interesul geostrategic", se mai arată în mesajul transmis de Ciucă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.