Social 12 August 2022 10:25 de Clara Vacaru
Un bărbat a fost arestat preventiv de Judecătoria Gura Humorului după ce a agresat un copil în vârstă de 11 ani, în urmă cu un an şi jumătate, l-a ţinut dezbrăcat în frig şi l-a stropit cu apă. El le-a mărturisit autorităților că a recurs la acest gest pentru a-l face pe minor să recunoască că a furat de la firma lui.

Procurorii l-au reţinut pe bărbat, miercuri, 10 august, pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat de lovire sau alte violenţe, şantaj şi lipsire de libertate.

Copilul a fost dezbrăcat, udat cu apă și bătut pentru a recunoaște furtul

"În fapt s-a reţinut că la data de 25.02.2021 în intervalul orar 15.30 -19.30 inculpatul a luat-o cu forţa pe persoana vătămată minoră în vârstă de 11 ani în timp ce aceasta din urmă se afla în apropierea sediului societăţii comerciale pe care o administrează situat în oraşul Gura Humorului, a condus-o şi introdus-o împotriva voinţei sale într-o anexă a societăţii comerciale, unde a privat-o de libertate o perioadă de aproximativ patru ore, timp în care a supus victima la tratamente degradante, respectiv a ţinut-o în frig dezbrăcată, întinsă pe pardoseală şi a udat-o cu apă”, se arată în comunicat, potrivit ziare.com.

Patronul, pe nume Daniel Dumitru Chirap, a recurs la acest gest după ce, a spus el, în urmă cu câteva zile i s-au furat din societatea comercială pe care o administrează trei sticle de whiskey.

Procurorii au mai stabilit că minorul a fost bătut, necesitând mai multe zile de îngrijiri medicale.

Faptele de la vremea respectivă au fost publicate în Monitorul de Suceava, iar imaginile cu minorul lovit au fost postate pe Facebook chiar de mama copilului.

Mama minorului de 11 ani a relatat că ”organul de poliție” i-a adus copilul acasă bătut măr, în ziua de 25 februarie 2021. În sprijinul acestor acuzații, femeia a postat fotografii în care se văd urme de violență pe trupul și pe fața minorului de 11 ani.

"De asemenea, în împrejurările descrise mai sus, în intervalul orar 15.30 -19.30, a exercitat în mod repetat violenţe asupra persoanei vătămate minore, respectiv a lovit-o cu pumnii şi picioarele la nivelul feţei şi corpului, a lovit-o cu o coadă de lopată peste mâini şi a lovit-o cu capul de o usă, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale şi totodată a constrâns-o prin ameninţări şi acte de violenţă pe persoana vătămată minoră, în timp ce se afla împotriva voinţei sale în anexa societăţii comerciale, să se dezbrace şi să mărturisească săvârşirea unei infracţiuni de furt presupus a fi comis la data de 24.02.2021, context în care a înregistrat-o audio-video cu telefonul mobil personal”, a mai precizat sursa citată.

Citeste si:
Doi consilieri locali s-au bătut într-un birt din Huși....
Doi consilieri locali s-au...

Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Gura Humorului, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.