Primăria Capitalei a anunțat că prin intermediul Administraţiei Lacurilor, Parcurilor şi Agrementului din Bucureşti, va construi un pod pietonal pentru traversarea Lacului Herăstrău din Parcul Regele Mihai I. La moment, în parc există amenajată o pasarelă provizorie din metal închiriată de la MApN, însă aceasta blochează deplasarea pe sub podul CF.

Primăria Capitalei va construi un pod pietonal peste Lacul Herăstrău

Primăria Capitalei va construi un pod pietonal peste Lacul Herăstrău din Parcul Regele Mihai I. În prezent, în parc este instalată o pasarelă provizorie din fier închiriată de la Ministerul Apărării Naționale pentru pietoni, însă aceasta încurcă circulației sub podul CF. Acesta are o lungime de 10 metri și o lățime de aproximativ patru metri. Pentru noul pod a fost deja semnată autorizația, iar apariția acestuia va permite oamenilor să se plimbe deasupra lacului și să admire frumusețea parcului.

„Am semnat autorizaţia de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău. Podul va asigura deplasarea în siguranţă a vizitatorilor şi a ambarcaţiunilor de agrement care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât şi pe sub podul C.F. În prezent, în apropierea podului de cale ferată, există amenajată o pasarelă provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, însă aceasta blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF”, declară primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a menționat că în perioada următoare, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrementul Bucureşti se va ocupa de procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Ambele proceduri vor dura în jur de un an, iar valoarea lucrărilor podului pietonal se ridică la aproximativ 2 milioane de lei.

„Valoarea totală a investiţiei este de 2.246.644,72 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare a investiţiei este de 2 luni pentru proiectare şi 8 luni pentru execuţie”, încheie Nicuşor Dan.

Parcul Regele Mihai I este unul dintre cele mai frumoase și mai mari parcuri din București și reprezintă o importantă atracție turistică. Acesta a fost construit în anul 1936. Anterior, parcul purta numele lacului, Parcul Herăstrău, însă începând din anul 2017 parcul a fost redenumit în Parcul Regele Mihai I.

Citeste si:
Târgul de Paşte din Capitală, deschis din 7 aprilie, în Parcul...
Târgul de Paşte din Capitală...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.