Primăria Municipiului Bucureşti a anunțat că în perioada 7 – 17 aprilie se va desfășura a XI-a ediţie a Târgului oficial de Paşte din Capitală, „Tradiţii şi Flori de Sărbători”, în Parcul Regele Mihai I, între intrarea Charles de Gaulle şi Expo Flora.

Târgul de Paște din București. Când și unde va avea loc

Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a transmis că și în acest an organizează Târgul oficial de Paşte din Capitală, „Tradiţii şi Flori de Sărbători”. Acesta se va desfășura în perioada 07 – 17 aprilie, în Parcul Regele Mihai I, între intrarea Charles de Gaulle şi Expo Flora. Târgul a ajuns la cea de-a XI-a ediție.

Evenimentul organizat în pragul sărbătorilor pascale este dedicat atât bucureștenilor, cât și turiștilor care decid să viziteze orașul în această perioadă. La târg vor putea admira arta populară românească şi tradiţiile autentice, în viziunea a zeci de producători şi meşteşugari din toate colţurile României.

Târgul de Paște va avea peste 75 de căsuțe și va fi deschis în fiecare zi, între orele 10.00 şi 21.00. În cadrul evenimentului, vizitatorii se vor putea delecta cu cele mai bune delicii culinare reprezentative sărbătorilor de Paști, cât și diferite suveniruri și alte obiecte handmade.

Intrarea la Târgul de Paște va fi liberă

Turiștii vor avea ocazia să admire la căsuțele din cadrul târgului produse tradiţionale, precum ouă încondeiate şi decorate tradiţional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă şi lemn, accesorii şi bijuterii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, dulceţuri şi zacuşti etc.

De asemenea, meșterii populari se vor împărtăși cu secretele pe care le folosesc în procesul de încondeiere a ouălor de Paşte, vizitatorii având ocazia să și participe la această activitate. Totodată, vor exista și meșteri care se ocupă cu confecționarea obiectelor şi decoraţiunilor din pănuşă sau cu prelucrarea lemnului, pentru obţinerea diverselor obiecte din gospodărie.

Pentru copii vor fi pregătite ateliere de creaţie, unde vor avea putea realiza decoraţiuni tematice. Accesul la Târgul de Paşte este gratuit.

Primăria Municipiului Bucureşti a menționat că mai multe informații despre Târgul de Paște din Capitală pot fi accesate pe www.facebook.com/creartpmb şi pe www.creart.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Martie 2023 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.